PlayStation 4: a 7.00 firmware eddig titkolt újítása

A Sony talán az utolsó fő rendszerfrissítését készíti a PlayStation 4-nek, ami talán még eljut a 7.50 firmware-ig, mielőtt a next-gen PlayStation (PlayStation 5?) megjelenne.

Kezdjük azzal, ami hivatatlos bejelentésként már meg is erősített: a ResetErán is arról van szó, hogy a Party frissítés révén már nyolc helyett tizenhat fős csapatunk lehet. Ez egy komoly újítás lesz az extrovertáltaknak, akik pedig egyedül, offline, vagy csak néhány játékossal játszik együtt, nekik pedig… csak legyintés lesz a reakció. Valószínűleg. Akik a bétában részt vesznek (ugyanis a Sony pár szerencsésnek kiküldte a béta kódot a 7.00 hozzáféréshez), nem csatlakozhatnak olyanok Party-jához vagy nem lehet olyanoknak Share Playezni, akik nem vesznek részt a bétában. Előbbi esetében a csillaggal jelöltekhez lehet csatlakozni.

Aztán van itt egy olyan gondolat is, hogy a további frissítések során nem kell majd újraindítani a PlayStation 4-ünket! Ha a Settings > System > Auto Downloads alatt a System Software Update Files opciót bekapcsoljuk, akkor a konzol magától, a háttérben frissíti a firmware-t. (Magyarul ez kb. Beállítások > Rendszer > Automatikus letöltések > Rendszerszoftver frissítés fájljai lehet, vagy kb. ehhez hasonló megfogalmazás.)

De a komolyabb frissítés a HDR-t támogató kijelzővel rendelkezőknek lesz nagyon hasznos! A fényerőt, a sötétséget ugyanis rendszerszinten be lehet állítani a 7.00 firmware segítségével, így a játékok, sőt, állítólag a Netflix is máshogy fog kifesteni, ha behangoljuk a konzolunkon ezt a beállítást. Ez korrektnek hangzik: a televíziók egymáshoz képest másmilyen módon, minőségben rendelkeznek HDR-rel, így a konzolt hozzá lehet igazítani a TV-hez, hogy ne legyen mondjuk túl sötét a játék, vagy a Netflix-sorozat.

Úgyhogy a Sony talán augusztus végén, esetleg szeptember tájékán fogja mindenkinek elérhetővé tenni a PlayStation 4 7.00 firmware-jét, és ezek láttán azért lesz miért várni rá. A HDR-eseknek legalábbis mindenféleképpen – a kérdés csak az, hogy a PS4 vajon eléri-e a 8.00 firmware számot a PlayStation 5 megjelenése előtt?

Forrás: WCCFTech, PSU

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)