Erősebb az új Nintendo Switch modell, de vannak hibái is! [VIDEO]

A DigitalFoundry kitűnő elemzést készített a frissített, Mariko kódnevű Nintendo Switch modellből. (Nem a Nintendo Switch Lite-ról van szó! Az még egy hónapra van a megjelenéstől.)

Vannak pozitívumok és negatívumok is – kezdjük az előbbivel. Hivatalosan eddig csak annyi volt a különbség, hogy jobb élettartama van az akkumulátornak, így nem kell mondjuk három óra után kapásból töltőre dugni a Nintendo Switchet, hanem mondjuk öt-hat óra kell ehhez. A DigitalFoundry is kijelentette: 60-70 százalékos javulás tapasztalható e téren.

A játékok teljesítménye is növekedett! A tesztelt játékok (Fast RMX, Mortal Kombat 11, The Legend of Zelda: Breath of the Wild) másodpercenként 2-3 képkockával nagyobb frame rate-et mutattak fel az új Switch modellen mint a régin. A DigitalFoundry szerint ez a kicsi, elhanyagolható, hibahatáron belüli teljesítménynövekedés az új LPDDR4X memória miatt lehetséges. (És aki moddolt Switch-csel rendelkezik, még az órajelet is növelheti további plusz teljesítmény érdekében.)

Eddig a pozitívumok – a probléma az, hogy továbbra is igencsak felforrósodik a Switch annak ellenére is, hogy a processzor is kapott egy feljavítást. A másik probléma a DigitalFoundry tesztmodelljén (amit Hong Kongból importáltak) a kijelző körül volt tapasztalható. Az eredeti modell kékesebb szinárnyalatú kijelzője helyett egy melegebb rózsaszín árnyalat volt érzékelhető. Ezzel egy másik YouTube-os, Erica Griffin is találkozott, igaz, ő inkább borsózöld árnyalattal találta szembe magát. Az a helyzet, hogy ez a kijelzőlottó (másképp nem lehet ezt tényleg nevezni) már eléggé régóta fennáll a Nintendo handheldjei esetében – a 3DS előtt már az eredeti DS is ilyesmivel jött nemkívánatos extraként…

Úgyhogy a Nintendo Switch jobb teljesítményt és élettartamot tud felmutatni, ám cserébe a kijelzőjének színárnyalata igencsak kérdéses és véletlenszerű tud lenni. Ennek tudatában érdemes dönteni a vásárlóknak, hogy az újabb modellt, vagy a régi, 2017-es alapkiadást választja-e. (Vagy esetleg bevárja a Nintendo Switch Lite-ot, hogy annak első tapasztalait meghallgathassa…?)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu