A StarCraft 2 fejlesztői nem zárkóznának el a StarCraft 3-tól

A StarCraft 2 egyik fejlesztője elárulta, hogy a csapat szívesen vállalkozna a StarCraft 3-ra, csak meg kell kapniuk a lehetőséget a Blizzardtól.

„A legjobb mód számunkra, hogy kitaláljuk, milyen jövő vár ránk, az a játékosok meghallgatása. Szóval úgy gondolom, hogy ha van igény több RTS (valós idejű stratégia) játékra, akkor gyönyörű lenne elküldeni ezt az üzenetet a Blizzard részére. Lényegében a csapat, ami a StarCraft 2-n dolgozik, igazán szenvedélyes a valós idejű stratégia műfaja iránt. Én biztosan állíthatom, hogy ez a kedvenc játékműfajom nem csak játékosként, hanem fejlesztőként is. Valójában úgy gondolom, hogy remek lehetőség van a jövőben [a StarCraft 3 megvalósulására], de amúgy igen, csak várnunk kell arra, hogy mit tartogat számunkra a jövő,” mondta a PCGamernek Tim Morton, a StarCraft 2 produkciós rendezője a BlizzConon.

Morton a jövőre utalásával arra gondolt, hogy valószínűleg az Activision Blizzard kivárja, hogy a Microsoft mekkora eredményeket fog elérni az Age of Empires 4-gyel, amit már több mint két éve bejelentett a redmondi cég (a játékot amúgy a stratégákban jártas Relic Entertainment fejleszti). Ha az a stratégiai játék nagy sikert arat, a kiadó felkérheti a StarCraft 2 csapatát arra, hogy lássanak neki a harmadik felvonásnak is, de ehhez még kelleni fog néhány év. (Elvégre az Age of Empires 4 maga sem rendelkezik megjelenési dátummal… aztán hozzá kell adni a fejlesztési időt, úgyhogy legalább 2022-2023 lesz, mire egyáltalán HALLANI fogunk arról, hogy lesz-e valami.)

Úgyhogy lényegében a kereslet-kínálat elve érvényesül ebben az esetben is: ha lesz igény a játékosoktól az RTS-ekre, akkor több készülhet belőle (és közben az Electronic Arts is próbálkozik azért a Command & Conquer remasterrel, ami az első hírnöke lehet a 2020-ra ígért további, még be nem jelentett remastereknek). Ha pedig nem, akkor ebből nem lesz egy kiadós zerg rush a nap végén.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)