Megvalósul a Gothic remake!

A Gothic játékból új változatot készít a THQ Nordic – ez meglepő, ugyanis a két hónapja Steamre rakott Gothic Playable Teaser (pre-alpha ízelítő) nem tűnt annyira nagy számnak…

De mégis, a december 13-án közzétett Gothic Playable Teaser egyfajta felmérés volt, hogy lenne-e igény arra, ha a Piranha Bytes 2001-ben megjelent munkássága új formában támadjon. A válasz úgy tűnik, hogy igen: a THQ Nordic bejelentette, hogy az új, barcelonai stúdió a Gothic remake-en fog dolgozni. A remake „next-gen konzolokra”, továbbá PC-re készül. (Szóval kapásból multiplatform megjelenést terveznek? PlayStation 5, Xbox Series X, PC?) És bár nem tudjuk még, hogy a remake mikortól is lesz kapható, a THQ Nordic már most kizárta, hogy 2020-ban játszhassuk a teljes verziót.

Eddig több mint 180 ezren játszották a Gothic Playable Teasert, és a kérdőívet kitöltő játékosok 94,8%-a vélekedett pozitívan. Van kereslet, így készül a kínálat – a THQ Nordic több mint 43 ezer kitöltött kérdőívet és több mint 9 ezer Steam kritikát vizsgált meg a bejelentés előtt. Persze más közösségi médiát is figyelemmel követtek, úgyhogy ha esetleg a Twitteren kritizáltuk volna a decemberben kijött teasert, akkor azt is látták… de mindegy is, az adatokból készítettek egy PDF-et is, amit itt elérhetünk.

A barcelonai stúdió létrehozása után a THQ Nordic átvizsgálja még, hogy mi tetszett a játékosoknak, és mi az, amit szerintük módosítani kellene a Gothic Playable Teaserhez képest. Az egyik leggyakrabban említett kérés a „sötétebb, kevésbé színesebb világ” volt. Reinhard Pollice, a THQ Nordic üzleti és termékfejlesztési rendezője azt mondta egy sajtóközleményben, hogy ők készen állnak a kihívásra. A lehető legközelebb szeretnének maradni az eredeti élményhez, de mindezt egy jó minőségű kinézettel, és óvatosan modernizált játékmenetbeli mechanikákkal szeretnék elérni.

Úgyhogy a Gothicból készül a next-gen felújítás, ami idén biztosan nem fog megjelenni (szép is volna – 2022 reálisabb időpontnak tűnik, mert még 2021 is sietős lenne).

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu