Borderlands film: Cate Blanchett színésznőt kérték fel Lilith szerepére

MOZI HÍREK – Már gőzerővel folynak a Borderlands film produkciós munkálatai és a Lionsgate Cate Blanchett színésznőt szemelte ki Lilith szerepére.

Egyre jobban alakul a Borderlands film castingja, most éppen az Oscar-díjas színésznőt kérték fel az egyik legközkedveltebb karakter szerepére. A Variety cikke szerint már folynak a tárgyalások Cate Blanchettel. Bár a Lionsgate nem akarta kommentálni a filmes sajtóban több helyen is megjelent, erre vonatkozó írásokat, de nagy eséllyel csak azért, mert Blanchett még nem írta alá hivatalosan a szerződést.

A Gearbox Software által fejlesztett első Borderlands játékot a 2K Games 2009-ben adta ki és amely egyben az egyik úttörője volt az open world „looter-shooter” típusú játékoknak. A sci-fi western környezetű címben egy csapat Vault Hunternek kellett Pandora bolygóján egy idegen technológiát felkutatnia, miközben az ott lévő lények tömegeit mészárolták. Mindeközben egy nagy cég kis magánhadseregét is meg kellett akadályozniuk, hogy előbb szerezzék meg ezt a technológiát.

A Borderlands hatalmas sikert aratott, négy része is készült, illetve egy spin-off kalandjáték is, amelyet az azóta megszűnt Telltale Games fejlesztett. Továbbá, az összes Borderlands játék sok pénzt hozott a Gearbox konyhájára, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy a csapat tagjainak bónuszait kifizessék – a harmadik rész üzleti sikereinek ellenére sem. (Reméljük, a filmes adaptációból származó profitból a fejlesztőcsapatnak is csurran-cseppen…)

Ami Lilith karakterét illeti, őt az első részben a játékos irányíthatta és a folytatásokban is visszatért. Lilith a Dionysus nevű bolygóról származik és egy „sziréneknek” hívott hattagú csoport tagja. A többiekhez hasonlóan Lilith-nek hatalmas és rejtélyes, mágikus ereje van és különféle varázslatokat is meg tud idézni. Az egyik ilyen például a „Phasewalk”, amelynek köszönhetően láthatatlanná tud válni, gyorsabban mozog és sebzést sem kap. Persze, ennek és az ehhez hasonló különleges képességeknek a játékban van igazán jelentősége, de nem vitás, hogy a filmben is viszont fogjuk majd látni.

A Borderlands filmet egyébként a horrorfilmjeiről ismert Eli Roth rendezi majd, akit olyan klasszikusokról ismerünk, mint a Hostel, a Kabinláz, vagy a Zöld pokol. A forgatókönyvet a Csernobilről és a másik videojátékos adaptációról, a The Last of Us tévésorozatról ismert Craig Mazin írja.

Bár a Borderlands alapvetően egy FPS akciójáték, ugyanakkor a Tales from Borderlands Telltale-kalandjáték is megmutatta, hogy mennyi potenciál van történetmesélés szempontjából a játék univerzumában. Reméljük, hogy a filmkészítők nem okoznak majd csalódást és ezt maximálisan ki fogják aknázni.

Forrás: Variety

Ők egészítik ki az egyébként sem gyenge eredeti szereplő gárdát Chris Hemsworth-szel, Tom Hiddlestonnal, Idris Elbával és Anthony Hopkins-szal. Azt pedig már csak nagyon halkan mondjuk, hogy végre ismét megjelenik a Hihetetlen Hulk (Bruce Banner) szerepében Mark Ruffalo!

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu