DIRT 5: a karrier mód

A Codemasters egy alapos áttekintést publikált az új DiRT karriermódjáról.

A karrierünk elején Alex Janièek (AJ) felfigyel ránk. Őt Troy Baker szólaltatja meg. A versengésünk során össze fogunk futni Bruno Duranddal is (ezt a veterán versenyzőnek pedig Nolan North kölcsönzi a hangját). AJ és Durand kapcsolata megromlik egy verseny után, és ez megalapozza a történetünket is. A sztorit és a karrierünket a DIRT Podcast fogja figyelemmel követni – a Donut Media projektjét a „fánkos brigádból” James Pumphrey és Nolan Sykes vezeti. AJ és Bruno mellett mások is vendégszereplők lesznek (pl. Jamie Chadwick, a W Series első bajnoka, vagy SLAPTrain, aki külföldön a videojátékos és autós tartalmairól ismert).

A karrier mód öt fejezetre bontották, hogy a narratíva főbb pontjait lefedje. Ezeket több úton teljesíthetjük, azaz nem lesz lineáris az út – mindig lehetőségünk lesz több verseny/kategória közül választani. Több mint 130 esemény lesz kilenc versenytípusban. A versenyek teljesítésével új események nyílnak meg a fejezetben, és a jobb pozícióval több pecsétet (Stamp) kapunk, és ebből meghatározott mennyiség kell, hogy a fejezet fő eseményét megnyithassuk – ezek zárják le az adott fejezetet, és minimum harmadik helyen kell végeznünk, hogy tovább mehessünk a következő részre. Ha bizonyos célkitűzéseket elérünk, akkor titkos kihívásokat (Throwdown) nyithatunk meg, amik 1v1 versenyeket takarnak.

A versenyzéshez kelleni fognak a szponzorok is. 20 márka is képviselteti magát a játékban (pl. Codemasters – picit egoista… -, Sparco, Michelin, Fatface, Monster Energy), és mindegyiknek egyedi jutalmai vannak (a la Need For Speed Underground 2), és egyedi festést is ajánlanak. A kocsink festését majd testre lehet szabni. Rövid-, és hosszú távú elvárások is lesznek felénk, és ezek teljesítésével nő a reputációnk, ami a játék végén adhat nagy jutalmat. (Tényleg NFSU2.) Bármikor válthatunk szponzort, de minél korábban tesszük ezt, annál kevesebb jutalmunk lesz, így lehetünk hűek egy márkához, vagy válthatunk máshová.

A DIRT 5 karrier módja rendelkezni fog az osztott képernyős funkcióval (amivel összesen négyen játszhatunk), és a legjobb pozícióban végző játékos eredménye fog számítani a karrierben. Csak a hosztoló kapja a pecséteket és a szponzori jutalmakat, de a többi részt vevő játékos XP bónuszt és pénzt kap. Bármikor ki-, és beugorhatunk a karrierbe – nem lesz megállás.

A DIRT 5 először októberben fog megjelenni (valószínűleg a PC/Steam, PlayStation 4, Xbox One hármasra), de később is számíthatunk rá (PlayStation 5, Xbox Series X verzió; a Google Stadia átirat pedig 2021 elején jön).

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu