Liam Neeson vicces anekdotát mesélt az első Elrabolva filmről, amiről azt hitte, hogy bukás lesz

MOZI HÍREK – Liam Neeson az Entertainment Weekly-nek mesélte, hogy arra számított, a mozipremier után a VOD (video on demand.) szolgáltatások azonnal bekebelezik a filmet.

Liam Neeson nem nagyon bízott az Elrabolva sikerében, amikor a filmet forgatták. Arra számított, hogy szép csendben nyit Európában, aztán megy szépen a szokásos VOD, meg az olcsó DVD kiadások rendszerébe, ahogy ez a mozivásznon megbukott B kategóriás filmekre jellemző. Ugyanakkor az alig 25 millió dollárba kerülő film 225 milliót dollárt hozott a konyhára, tehát majdnem megtízszerezte a film büdzséjét. Egyértelmű volt, hogy Liam Neeson szegény filmbéli lányát legalább még egyszer elrabolják, és a papát sem hagyják békén, magyarán jön még két folytatás. A harmadik rész egyébként már tényleg borzasztóan bugyuta lett, de a nézőket ez hidegen hagyta: özönlöttek a jó öreg Neeson kém thrillerére, mint hangyák a szabadon vajas zsömlére és Liam Neeson legnagyobb megrökönyödésére a három film összesen egymilliárd dollárt kaszált.

Pedig amikor először a mozikba került a film, a kritikusok nem voltak elájulva tőle: szerintük az Elrabolva szórakoztató, de teljesen „agyatlan” akciófilm, ami mondjuk nem túl pozitív jelző. Hogy mégis mitől aratott akkora sikert Liam Neeson Bryan Mills CIA ügynök szerepében, akinek elrabolták a lányát, maga a sztár sem érti. Így mesélt erről az EW-nek a szókimondásáról híres veterán filmsztár:

„No offense Roben Kamennek, aki a sztorit írta és az én nagyon jó barátom, de mondtam neki, hogy ebből azonnal olcsó DVD kiadás lesz. Egy rövid kis európai thriller, talán pár hétig játsszák Franciaországban aztán megy „straight-to-video”-ba. De aztán azt tapasztaltuk, hogy nem csak Franciaországban vált hatalmas sikerré, hanem Dél Koreába is elkerült a film, ott pedig aztán egészen elképesztő sikert aratott.”

Vicces történetet mesélt Neeson arról is, hogy az unokaöccsei hogyan nézték meg a filmet még az amerikai premier előtt, úgy, hogy persze letorrentezték. Neeson nem értette, hogy a fenében tudták ezt megtenni, hiszen még akkor nem került az amerikai mozikba. Amikor Neeson meghallotta, hogyan tették rá a kezüket a filmre, tényleg azt hitte, hogy annyi volt a filmnek. Így mesélt erről:

„Felhívott az írországi egyik unokaöcsém és ezt mondta (besztondult, álmos hangon parodizálja őt Neeson): „Őőő… Liam bácsi, láttuk a filmedet.” – „Melyiket?!” „Hát az ő… izé… Elrabolva.” „Ezt hogy érted?! Biztos nem láthattátok még!” „Hát… őőő… letöltöttük Dél Koreából.” Először is jól felhúztam magam rajta, hogy a két unokaöcsém megsérti a törvényt, aztán meg az jutott eszembe: „Hát ez akkor ennyi. Ha ők letölthetik, akkor kész, ott van az éterben.” A Fox azonban nagyon okosan sporteseményeken reklámozta a filmet és emiatt lett nálunk is óriási siker.”

Liam Neesonnak kár volt aggódnia. Szájhagyomány útján terjedt a „belevaló” CIA ügynök kőkemény akciófilmje, aki nem hagyja, hogy a lányával szórakozzanak és jó ideig ott volt a toplistákon, még az első helyre is felkerült. A filmnek két folytatása is készült, illetve Luc Besson még egy tévésorozatot is készített belőle az NBC-nek, ahol már nem Liam Neeson, hanem Clive Standen alakította a fiatal Bryan Mills ügynököt egy előtörténetben.

No és mi helyzet egy esetleges negyedik filmmel? Neeson már 2012-ben, az Elrabolva 2 után is azt mondta, hogy esélytelen a folytatás, aztán mégis elkészült a harmadik rész. „Soha ne mondd, hogy soha” – hogy egy klasszikus James Bond film címét idézzük…

Forrás: Entertainment Weekly

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu