Őrület! Egy Youtuber egy dinnyét (!) Game Boy konzollá alakított át! [VIDEO]

RETRO – Cedric Tan, egy szingapúri egyetemi hallgató egy Game Boy-t dinnyéből oly módon alakított ki, hogy az egyébként tökéletesen működik. A neve: Melon Boy.

Néztél már úgy egy dinnyére, hogy mekkora királyság lenne Nintendo gameboyozni benne? Ugye, hogy nem? Látod, ez a különbség közted és a Cedric Tan nevű Youtuber között, aki a szóban forgó leves gyümölcsöt úgy alakította ki, hogy egy tökéletesen működő Game Boy legyen belőle és Melon Boy-nak keresztelte el. Cedric mind erről egy videót is készített, amelyet a saját Youtube csatornájára töltött fel. A dinnyében konkrétan el is indította Pokémon Emerald nevű játékot.

És hogy mi kellett a konzolhoz? Cedric egy Rasberry Pi, bankkártya méretű, egyetlen áramköri lapra/kártyára integrált BCM2835 alapú egykártyás számítógépet, egy kis képernyőt, konzolos irányítógombokat, kis hangszórókat, és igen: egy mezei dinnyét rakott össze. No és mi vezette hősünket erre az igencsak egyedi „konzolos” kidolgozásra? Egyszerű: az unalom. A COVID-19 alatt nyáron Cedric gyakorlatilag otthon tengette napjait és ezzel a projekttel ütötte el az időt. Ezekkel a szavakkal konferálta fel projektjét:

„Csináltam egy dinnye Gameboyt! Akartál valaha is egy friss konzolt? Hát a dinnyénél nincs frissebb, LOL! Konzolt készíteni mindig is a kedvenc projektje volt a Rasberry Pi közösségnek, szóval mindenképpen próbáld, ha a scene tagja vagy. A nemzetközi karantén alatt úgy döntöttem, hogy én magam is kipróbálom, egy egyéni csavarral.”

A videóban Cedric bemutatta a hozzávalók beszerzését, beleértve a dinnye megvásárlását is, amelyet a videojáték konzol vázának szánt. A külső akkumulátor is igazán egyedi darab, ugyanis Jake kutya látható rajta az Adventure Time-ból. Amikor végül elkészült a konzol összerakásával, akkor Cedric el is indította a Pokémon játékot rajta, amelyet a dinnyében lévő kis kézikonzol hajtott meg.

Ami az igazi Game Boy-t illeti: a kis handheld konzolt még 1989-ben adták ki és rögtön hatalmas sikert aratott. Később újabb és újabb verziók érkeztek: Game Boy Pocket, Game Boy Color, Game Boy Advance, majd végül az utolsó, a Game Boy Micro, mielőtt a Nintendo a Nintendo DS gyártásába fogott. A konzolok összesen 118 millió példányban keltek el.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu