Mégsem a Take-Two lesz a Codemasters új tulajdonosa!

Strauss Zelnick cége helyett egy másik kiadó lesz az F1 és a DIRT sorozatot fejlesztő cégbirodalom új tulajdonosa.

Régebben szó volt arról, hogy a Codemastersnek ajánlatot tett a Take-Two, hogy Zelnickékhez tartozzon az Egyesült Királyságban levő „kódmester-család”, de most egy másik kiadó jött, látott, és már megállapodást is kötött, mégpedig elég gyorsan (tegnap a Sky News még nem megerősített forrásból számolt be erről). Más szóval: az Electronic Arts elhappolta a Take-Two orra elől a Codemasters-et, amiért Andrew Wilsonék kb. 1,2 milliárd dollárt (forintban ~ 360 milliárd forintot) fizetnek. Az pedig nagyobb ajánlat, amit a Take-Two tett. Részvényenként 7,98 dollárt (majdnem 2400 forintot) fizet így az EA a megállapodásért, ami 2021 első negyedévében fog lezárulni.

Gerhard Florin, a Codemasters elnöke szerint azonos ambícióval bír a cég az Electronic Artsszal – mind a ketten a versenyzős játékok műfajában akarnak éllovasként funkcionálni, és a Codemasters igazgatói tanácsa szerint a cég hasznot húzhat az EA erőforrásaiból, tudásából és nemzetközi lefedettségéből/jelenlétéből. Úgy látja, hogy a Codemasters előtt így fényes jövő áll, mert nagyobb és jobb játékok jöhetnek így létre egy igencsak szenvedélyes közönség számára.

Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója szerint innovatív, új versenyzős játékok készülhetnek a Codemasters bekebelezése révén. Nő a játékipar, ahogy a versenyzős játékok iránti érdeklődés is – a csapat kreatív tehetsége és csúcsminőségű játékai évek óta lenyűgözték az EA-t, és most a két betűsként is rövidíthető kiadó erősen bővítheti a franchise-ait, és még több, a játékiparban meghatározó szerepet betöltő élmény készülhet el a műfajban.

A Codemasters behúzásával a Formula 1 mellett a DIRT, a GRID, sőt, a Slightly Mad Studios birtoklása révén a Project CARS is az Electronic Arts kezeibe jutott. Frank Sagnier (a Codemasters vezérigazgatója) és Rashid Varachia (a Codemasters pénzügyi vezetője) megőrzi eddigi pozícióját, ahogy a Codemasters teljes senior felelős vezetősége is.

Az Electronic Arts korábban sok stúdiót vágott taccsra (Bullfrog. Pandemic. Visceral. Westwood. Black Box. Mythic. Origin Systems. Folytassuk?), úgyhogy kicsit tartunk a Codemasters új tulajdonosaitól…

Forrás: WCCFTech, GI

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu