Rejtélyes tetoválás egy capitoliumi tüntető kezén

A Capitolium ostroma közben látható egy férfi (akik bejutottak az Egyesült Államok szövetségi kormányának törvényhozó ágának székhelyére), akinek a kezén egy szokatlan, de számunkra ismerős tetoválás fedezhető fel.

Eddig rejtély volt, hogy mit ábrázolhat ez a tetoválás, sokan elképesztő szimbólumokat láttak bele: pl. kommunista jelkép, „Antifa” szimbólum (fasizmus ellen fellépő)… és sorolhatnánk. A megfejtés azonban igencsak prózai: a 2011-es Dishonored című videójátékból (és a folytatásából, a Dishonored 2-ből) az Outsider (magyarul Kívülálló) származó jel.

Mit is reagált a Dishonored fejlesztőcsapata?

A VGC hívta fel a figyelmünket arra, hogy Anna Megill, a Dishonored írója azt írta a Twitteren, hogy ez számára szívfájdító. Harvey Smith, a rendező pedig egy Trump-támogatónak azt mondta, hogy egyáltalán nem egy politikai kötődésű tetoválásról van szó, és ő ebben 100%-ig biztos.

Eközben a Capcom is elhatárolódott a Reuben Langdontól, aki a Devil May Cry és a Street Fighter játékokban szinkronhangként közreműködött a japán cég termékeiben. Ő a Twitteren a cenzúrát kritizálta, miután Trumpot, az Egyesült Államok napokon belül leköszönő elnökét (elvégre Joe Bident január 20-án iktatják be) a Twitterről és más közösségi felületről is kitiltották. A VGC-nek a Capcom egyik szóvivője azt mondta, hogy Langdon nézetei nem tükrözik a Capcom álláspontját.

Erre Langdon egy közleményben annyit írt, hogy a Capitolium megrohanása az Egyesült Államok szégyenfoltja lett, és soha, semmilyen formában nem támogatta ezt a viselkedést, ami erőszakot kelt, esetleg károkat okoz. A felelős személyeket törvényesen felelősségre kell vonni, és szerinte ez a szólásszabadságról, illetve a média képmutatásáról szól.

Forrás: PSL

Ez a kép többet mond (alatta pedig a játékból láthatunk egy képet, amin ugyanazt láthatjuk):

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu