S.T.A.L.K.E.R. 2: fejlesztői napló az évfordulóra [VIDEO]

Mivel nemrég volt tizennégy éve, hogy az első S.T.A.L.K.E.R. hosszú idő után megjelent (több évet váratott bennünket a GSC Game World), az ukrán stúdió megünnepelte ezt a folytatással.

A csernobili zóna alternatív elképzelése tehát már közel másfél évtizede, hogy magával ragadt bennünket, számtalan emlékezetes pillanatot okozva. De azóta eltelt több konzolgeneráció, a stúdió saját engine-je (X-Ray) is elavult, és már a kettes számú, teljes értékű folytatást várjuk. Erről Zakhar Bocharov, a GSC Game World PR menedzsere több gondolatot is megemlített a videóban (ahol például a karakterek fogazatával kapcsolatos technológiát is bemutatják… ezt halálosan komolyan gondoljuk!).

Zakharov szerint a Zóna továbbra is egy kifejezetten veszélyes helyszín, és itt arra is gondolni kell, hogy több frakció települt itt le, és bizony sokan egymás torkának esnek. Megemlítette a Freedomot (Szabadság) és a Duty-t (Kötelesség), ami két, ikonikus vetélytársnak nevezhető. Az előbbi frakció azt szeretné, ha a Zóna egy szabad, folyamatosan növekvő és fejlődő állammá (törpeállammá, mert azért Ukrajnához képest egy porszem nagyságával ér fel) változna, míg az utóbbi inkább a saját életét is feláldozná, csak ne terjedjen tovább. Úgyhogy a két csoport látásmódja merőben ellentétes…

Ezt Bocharov is megemlíti: szerinte a két frakció soha nem fog megállapodást kötni. Az idő eltelte óta azért jöttek új nevek is, így nem csak a Freedom-Duty páros lesz jelen, hanem más alakulatok is felütik a fejüket a S.T.A.L.K.E.R. 2-ben, ami lövöldözős játék lévén a fegyvereket sem fogja elhanyagolni. Több mint harminc fegyverrel rendelkezik majd a játék, és sokukat módosítani is lehet.

Bocharov szerint az Unreal Engine 4-et használó játékból idén számíthatunk játékmenetes videóra is, de ebből viszont az jön át, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 megjelenése nem nagyon tűnik esélyesnek 2021-ben. 2022 már reális célpont lehet. Ekkor fog Xbox Series X-re és PC-re megjelenni (és az Xbox Game Pass részeként is elérhetjük majd az ukránok játékát).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu