Ratchet & Clank: Rift Apart: miként használja az SSD-t és a sugárkövetést? [VIDEO]

Az Insomniac Games következő játékát csak PlayStation 5-ön találhatjuk, így ez lesz a stúdió első, igazán next-gen projektje.

A The Verge meginterjúvolta Mike Fitzgeraldot, az Insomniac Games technológiáért felelős rendezőjét. Felhozta, hogy a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales egy nyílt világú játék volt, és úgy építették fel a technológiát, hogy a konzol a hardveren belül streamelje a nyílt világot, ahogy átlengünk New Yorkon. A belvárosban tartózkodva egy másik városrész nem nagyon van ott a memóriában: látjuk messziről, de csak akkor jut be a konzol memóriájába, ha elindulunk abba az irányba.

Egyik Ratchet & Clank játékot sem így hozták létre, ugyanis mindig az volt a formula, hogy van egy pálya, betölti azt a konzol, azzal játszunk, pont. De most ez a franchise is erre a streamelő architektúrára vált át, így sűrűbben tudják felépíteni a helyszíneket (tartalmában is), így ha Nefarious városának nyugati részén tartózkodunk és keletre tartunk, a stúdió képes arra, hogy „kitörölje” a RAM-ból a nyugati városrészt.

Az SSD-vel lehet mondani, hogy nincsenek töltési idők, és meg lehet mutatni, hogy a másik terület milyen gyorsan betöltődik, de ennek hatása van. Például az adatok „csomagolásával” az Insomniac Gamesnek nem kell annyira óvatosnak lennie. A terület minden assetjét nem kell a merevlemezre (HDD-re) lehúzni, és nem kell figyelembe venni a streamelés sebességét sem. Kisebb lesz a játék, és könnyebben lehet patchelni. Kamerás szemszöggel élve szó szerint a hátunk mögött fogja kicsomagolni pl. a textúrákat az Insomniac Games új terméke. Ha megforgatjuk a kamerát, akkor be lehet tölteni mindent, mielőtt meglátnánk őket. Így a PlayStation 5 rendszermemóriáját teljesen arra tudják szánni, hogy az előttünk terebélyesedő dolgok megvalósuljanak.

A ray tracing (sugárkövetés) Fitzgerald szerint szép és fényes (szó szerint), és nyilvánvalóan látható, amikor működik, de az anyagokra máshogy is hatása van. A játékban lesz egy rész, amikor Rivettel és Clankkel vagyunk, és ha nem a tükröződő felületeket nézzük, hanem csak a fémből álló, valamilyen módon meggörbített tárgyakat a kabinban, azokon is érzékelni fogjuk bajtársaink pozíciójának változását, mégpedig realisztikus módon. Ezzel jóval közelebb juthatunk ahhoz, mintha egy animációs filmet néznénk.

A Ratchet & Clank: Rift Apart június 11-én érkezik, kizárólag PlayStation 5-re. A lenti videó az Egyesült Királyságban található PlayStation Accesstől származik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu