Donnie Yen csatlakozik Keanu Reeves-hez a John Wick 4-ben

MOZI HÍREK – Donnie Yen Keanu Reeves társszereplője lesz a John Wick 4-ben, mint John régi barátja, akivel közös a múltjuk és sok ellenségük.

 

A John Wick 4 szereplőgárdája egyre inkább formálódik. Nemrég jelentették be, hogy Rina Sawayama japán-brit popénekesnő leszerződött a visszatérő sztár, Keanu Reeves mellé a várva várt akciófilm folytatásában. A Deadline szerint a film megtalálta a következő főszereplőjét, ugyanis a színész és harcművész Donnie Yen (Rogue One: A Star Wars Story, Mulan) is megkapta a másik főszerepet, aki „Reeves szuper bérgyilkosa, John Wick régi barátja, akivel közös a múltja és sok ellensége”.

„Nagyon szerencsések vagyunk, hogy Donnie Yen csatlakozott a franchise-hoz.”

– mondta Chad Stahelski rendező egy nyilatkozatban. „Alig várom, hogy együtt dolgozhassak vele ebben az izgalmas új szerepben”.

Basil Iwanyk producer hozzátette: „Donnie Yen vibráló és erőteljes energiát hoz a franchise-ba. Eltökéltek voltunk, hogy a John Wick 4. részéhez őt is bevonjuk, és nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy egy ilyen nagy tehetség dolgozhat együtt Keanuval.”

 

Sok hulla várható

 

A John Wick 4 producerei Ilwanyk, Stahelski és Erica Lee, Reeves és Louise Rosner pedig executive producerek. Shay Hatten és Michael Finch írta a forgatókönyvet, miután a Lionsgate úgy döntött, hogy elválnak útjaik a sorozat forgatókönyvírójával és a John Wick alkotójával, Derek Kolstaddal. Az új film cselekményéről egyelőre nem árultak el részleteket, bár az biztos, hogy Keanu Reeves John Wickjének – és valószínűleg régi cimborájának, akit Yen alakít – jóvoltából sok lesz benne a hulla.

„Keanu [Reeves] és én újévi üdvözletet váltottunk, és azt mondtuk: ‘Remélem, idén találkozunk'” – mondta a sorozat sztárja, Ian McShane is a Collidernek adott másik korábbi interjújában, megerősítve a visszatérését. „Tudom, hogy a forgatókönyvet már írják, és remélik, hogy még idén megcsinálják. Tudom, hogy bejelentették, hogy a 4-et és az 5-öt együtt fogják megcsinálni, de ki tudja. A stúdiók mindenfélét bejelentenek. Nem kétséges, hogy valamikor idén megcsináljuk a John Wick 4-et.”

A sorozat egészéről McShane hozzátette: „Az első részhez nagyon jó szereposztást kaptak, és nagyon jó volt a forgatókönyv is. Szerintem a második nem volt olyan jó, de az emberek addigra már imádták és mentek vele.  A harmadik viszont igazán fantasztikus volt, úgyhogy megfelelt. Mindig is úgy gondoltam, hogy a Keanu, a halott feleség, a kutya, a fegyver és a nagyszerű autó miatt van esélye. Minden elem megvolt benne, szóval hogyan is bukhatna el?”

Ahogy McShane már korábban is utalt rá, a John Wick 4 forgatása a tervek szerint idén nyáron kezdődik, Franciaországban, Németországban és Japánban. Jelenleg a tervek szerint a film 2022. május 27-én kerül a mozikba. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a John Wick 5-öt a John Wick 4-gyel párhuzamosan forgatják majd, de úgy tűnik, ez már nem így van. Közben tervben van egy ugyanebben az univerzumban játszódó spinoff-film is, amely a korábban a John Wick: 3. fejezet – Parabellum című filmben látott balerina nyomába ered.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu