Újabb játékkal bővül a Warhammer 40K univerzum; komoly írót kapott a Darktide [VIDEO]

Aki mer, az továbbra is Warhammer. (Egyszerűen nem tudjuk kihagyni ezt az évtizedes szófordulatot…)

A Rogueside bejelentette, hogy a Warhammer 40K-ból (a 40,000-et gyakran rövidítik így) egy 2D-s run-and-gun platformert csinálnak (régi példa, de a Contra is többnyire ilyen volt) Warhammer 40K: Shottas, Blood & Teef néven, és eléggé sok helyen megtalálhatjuk majd. A Steam oldala szerint az orkok, amik Green Tide (zöld hullám) néven ismertek, keresztes-hadjáratokkal zaklatnak mindent és mindenkit. Ezek neve Waaagh! (Nem mi találtuk ki…) Kíméletlen, brutális, erőszakos karakterek, amik létszámban is felülmúlnak mindenkit, így egyfajta sáskahadként is nevezhetnénk őket.

Mi pedig egy ork invázió éllovasaként törhetünk, zúzhatunk és lőhetünk mindent szét az utunkban, ahogy átmegyünk Luteus Prime városán, mert a hajunk itt van, és a hadvezérünkön is bosszút állhatunk. Így pedig talán egy Waaagh! vezéreként is folytathatjuk életünket. A Rogueside erőszakos mókának nevezi ezt az egészet. Dakkából sosem lesz elég, a testrészek repülni fognak, robbanásokból még több lesz, mint egy Michael Bay-filmben.

Az erőszak és az érzések feltöltődése egy töltényrohamot fog eredményezni (és ezt megállíthatatlannak is nevezik), ugyanis az orkok harcra és győzelemre hivatottak. Akár kooperatívan is játszhatunk… vagy egymás ellen is. A Warhammer 40K: Shottas, Blood & Teef valamikor jövőre fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re.

Aztán a Fatshark bejelentette, hogy a Warhammer 40K: Darktide írója Dan Abnett lesz, aki a Warhammer-univerzum egyik kiemelkedő alkotójaként már helyt állt, és a képregények között is felmutatott eredményeket (amiből aztán filmadaptációk is születtek). Martin Wahlund, a Fatshark társalapító vezérigazgatója szerint Abnett két évtizednyi tapasztalatot szerzett a Warhammer 40K-ban, és örömmel dolgoznak vele együtt, hogy a játékosok azt a játékot kapják, amit megérdemelnek. Abnett annyit tett hozzá, hogy remek volt a Fatsharkkal dolgozni, és az eddig számára csak a képzeletében vagy írásban létező dolgokat életre tudták kelteni. A Warhammer 40K: Darktide valamikor idén érkezik Xbox Seriesre és PC-re (Steam).

Néhány repicuccot (háttérképek, PDF-ek, soundtrack…) pedig a GOG-on találunk, a Steamen pedig a Warhammer Underworlds: Online lett ingyenes.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu