Nem fogod elhinni, mennyiért kelt el ez a retro NES-es The Legend of Zelda!

A retro NES-es The Legend of Zelda azért érte el ilyen döbbenetesen magas árat, mert egy egyedi és nagyon limitált kiadásról van szó, ezzel pedig felülmúlta a korábbi Super Mario rekordot.

 

Nem ez az első eset, hogy egy klasszikus videojáték kazettáját sztratoszférikus áron adják el. Ha pedig egy olyan sagából való, mint a The Legend of Zelda, akkor még könnyebb, hogy szédítő számokat érjen el. Olyannyira, hogy amit most elárulunk,

ez a játéktörténelem legdrágábban eladott videojátékának rekordja.

Ez a retro NES-es The Legend of Zelda Link kalandjainak egy nagyon különleges változata a NES-en, és nem kevesebb, mint 870 000 dollárért – forintban mérve

kb. 261 millió forintért kelt el!

Miért ér ennyi pénzt? Ez egy lezárt példány, amely a Wata 9.0 rendszeren A minősítéssel rendelkezik, ami azt igazolja, hogy soha nem nyitották ki. Azért érte el ezt a számot, mert vélhetően egyike a játék mindössze két lezárt példányának, amely a „NES TM” vonalhoz tartozik , a játék történetének első gyártása, amely csak néhány hónapig futott 1987 végén, mielőtt 1988 elején egy új változat váltotta fel.

Így a The Legend of Zelda NES-re készült egyedi változata felülmúlja a korábbi rekordot, amelyet néhány hónappal ezelőtt, tavaly áprilisban állítottak fel, amikor a Super Mario Bros. egy példánya 660 000 dollárért kelt el a Heritage árverésén.

Az árverésen más játékokat is eladtak, például a Contra, a Final Fantasy vagy a Pokémon Blue másolatát, de egyiket sem ilyen magas áron. Vajon megdől valaha ez a rekord?

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu