A Bethesda félretette a The Elder Scrolls 6-ot, hogy a Starfieldet helyezze előtérbe [VIDEO]

Todd Howard elismeri, hogy sok cím állt a The Elder Scrolls 6 fejlesztésének útjába.

 

A Bethesda mindenféle címen végzett munkájával fontos rést vájt magának a játékiparban. A Skyrimmel csak növelte a közönség elvárásait és a kíváncsiságát az ajánlatai körül. A Bethesda kiadóval kapcsolatban azonban már régóta a Starfield és a The Elder Scrolls 6 között táncolt a pletyka, végül az űrkaland a fejlesztő következő megjelenése.

De miért a csend a The Elder Scrolls 6 kapcsán? Todd Howard szerint a Skyrim fejlesztésének befejezése után több játék is a The Elder Scrolls 6 útjába került. De ezzel még nincs vége, hiszen a Bethesdának el kellett döntenie, hogy a Starfieldre vagy a Skyrim utódjára koncentráljon. A választás eredményeként az űrjáték november 11-én landolt, míg a fantasy cím fejlesztése alig haladt előre.

„Úgy éreztük, hogy valami olyasmit kell csinálnunk, mint a Starfield… Régóta szerettünk volna valami mást csinálni, és egy új univerzumban játszani, szóval ha akkor nem csináltuk meg (visszamegyek az időben, a Fallout 4 után kezdtük el 2015-ben), akkor mikor? Úgy éreztük, ha akkor nem csináljuk meg, a ‘mikor’ lehet, hogy a ‘soha’ lett volna”, magyarázza Howard.

Amióta a Skyrim tíz évvel ezelőtt elérte a siker csúcsát, a közösség a franchise folytatásáért kiált. A Bethesda azonban a Starfield fejlesztését helyezte előtérbe, ezért figyelmeztetett, hogy még sokáig nem fogunk hallani a The Elder Scrolls 6-ról. A Bethesda tehát a The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition megjelenésével szeretné feldobni az időnket azzal, hogy visszatér az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb RPG-jéhez.

A Starfield azonban bő egy év múlva landol PC-n és Xboxon azok számára, akik kedvelik az űrkalandokat. Mint ilyen, már most részletesen bemutatták világának egyes aspektusait, például a játék főbb frakcióit, és több mint 150 000 sornyi párbeszédet ígérnek, ami a Skyrimben látottak duplája.

Forrás: Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu