Így változott a Resident Evil 0 HD Remaster: A ’99-es N64-től napjainkig! [VIDEO]

Itt azért jogos lehet a kérdés, hogy mégis miért N64-et írtunk a hír címébe, elvégre a Resident Evil 0 végül a Nintendo Gamecubera jelent meg. A válasz egyszerű: a hír alatt elterülő összehasonlító videóban az 1999-es Tokyo Game Show-n kiállított Nintendo 64-es prototípus került összehasonlításra a 2002 elején kiadott Gamecube-os végleges kiadással és a 2016 elején PlayStation 4-re és PlayStation 3-ra egyaránt érkező remake-kel. Így van, kapásból három platformon láthatjuk a Resident Evil 0-t.

Természetesen a N64-eshez képest a Gamecube változat eltér, de utóbbit már teljesen összevethetjük a HD Remasterrel. A Capcom ezúttal is tudja, hogy mit művel, mert látványra lazán azt hozza, amit az első rész feldolgozásában is láthattunk. A Remaster sokkal tisztább és élénkebb textúrákat alkalmaz, miközben a framerate és a hangminőség is egyaránt magasabb. Meg is értjük, hogy végül miért nem az N64-re rakták a japánok össze a Resi 0-t: a kazetta helyhiányt eredményezett volna!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)