Váratlan platformra érkezik a Diablo Immortal, és van egy másik jó hírünk is!

A Diablo legújabb belépője már nem csak egy mobiljáték. A Blizzard hétfőn bejelentette, hogy az eredetileg 2018-ban bejelentett mobiljáték, a Diablo Immortal PC-re is megjelenik. A Diablo Immortal a két platform közötti cross-play funkcióval is rendelkezik majd, így a PC-s és mobilos játékosok együtt játszhatnak. A két verzió június 2-án jelenik meg.

 

Az új PC-s verzió bejelentésére a Blizzard Diablo Immortal livestreamje során került sor, ahol Wyatt Cheng játékigazgató elárult néhány újdonságot a játékról. Az új PC-s verzió támogatni fogja a kontrollereket, az egeret és a billentyűzetet, sőt, még egy új WASD irányítási sémát is. A játékban lesz cross-save, valamint cross-play is, ami lehetővé teszi, hogy a játékosok bezárják a PC-s játékukat, és azonnal ugyanabba a karakterbe ugorjanak a telefonjukon.

A játék júniusban megjelenő PC-s verziója technikailag egy nyílt bétateszt lesz, de tartalmazni fogja a játék összes tartalmát és funkcióját, és a fejlődés átkerül a végleges verzióba.

A Diablo Immortal a korábbi Diablo játékokhoz hasonló felépítésű lesz, és minden olyan funkciót tartalmaz majd, amit a rajongók elvárnak. A játék tartalmazni fog egy fő sztoriküldetést, amely nyolc különböző zónán keresztül halad. A történet a Diablo 2 és a Diablo 3 eseményei között fog játszódni, és természetesen Deckard Cainnek is hatalmas szerepe lesz.

A legújabb Diablo játékban hat karakterosztály közül választhatnak majd a játékosok, köztük olyan osztályok, mint a korábbi játékokból ismert Barbarian, Wizard és Necromancer. A legendás zsákmány visszatér az új Diablo esetében, így a játékosok rengeteg rangos zsákmányt szerezhetnek. A Blizzard a Diablo 3-ból átviszi a Set Gear-t is, amely bónuszokat tartalmaz, ha elég sok darabot kombinálnak ugyanabból a szettből. A készletbónuszok gyakran széles körben növelik az osztályképességeket, így a játékosok több lehetőséget kapnak karakterük testreszabására.

A Diablo Immortal ráadásul teljesen ingyenes lesz, amikor megjelenik PC-n és mobileszközökön egyaránt. Persze, mobileszközökön ezt már megszokhattuk, de egy ilyen kaliberű Blizzard franchise esetében azért még nem fordult elő, hogy teljesen ingyenes legyen a játék. (Nyilván, free-to-play modell várható). A játékosok már most is előregisztrálhatnak a játékra a Blizzard weboldalán.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)