Bill & Ted’s Excellent Retro Collection: két játék a múltból Billel és Teddel

A Ziggurat Interactive két 8-bites játékot hoz el négy modernebb platformra; egy konzolcsalád kimarad.

 

A Bill & Ted egy kisebb magyarázatot érdemel: ez egy sci-fi franchise, amit Chris Matheson és Ed Solomon hozott létre. Három film készült; mind a háromban Alex Winter alakította William S. Preston Esq.-et (azaz Billt), és Keanu Reeves formálta meg Ted/Theodore Logant (azaz Tedet). A Bill & Ted’s Excellent Adventure (magyarul Bill és Ted zseniális kalandja) 1989-ben, a Bill & Ted’s Bogus Journey (Bill és Ted haláli túrája) 1991-ben, a Bill & Ted Face the Music (Bill és Ted – Arccal a zenébe) pedig 2020-ban debütált. Volt több animációs és spin-off sorozat is, de ez nem kapcsolódik szorosan ide.

A franchise több videojátékos adaptációt kapott. Az első film 1989-ben PC-re, C64-re és Amigára, 1991-ben pedig Atari Lynxre és NES-re kapott feldolgozást; a második filmből pedig szintén 1991-ben jött egy Game Boy port, továbbá 2018-ban egy iOS/Android játék is megjelent, de az is irreleváns. A Ziggurat Interactive gondozásában készülő Bill & Ted’s Excellent Retro Collection két játékkal rendelkezik majd.

Az egyik a kritikailag is nagy bukásként is kezelhető NES-es Bill & Ted’s Excellent Video Game Adventure, ahol a telefonfülkénkkel hat világba lehet eljutni (írja a sajtóközlemény, de hárommal kellene inkább számolni), a másik pedig a Game Boyos Bill & Ted’s Excellent Gameboy Adventure: A Bogus Journey, ami tíz kalandot és ötven küldetést igér. Megismételjük: két 8-bites játékról van szó, így ne nagyon számítsunk kiemelkedő audiovizualitásra.

Lemezes/fizikai kiadás is lesz PlayStation 5-re, PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re (35 dollár, minimum 12 ezer forint), és ahogy látjuk a Limited Run Games weboldalán, gyűjtői kiadás is lesz (60 dollár, 22-23 ezer forint), és gördeszkát is lehet venni. Az előrendelések június 9-én kezdődnek. Amúgy a Bill & Ted’s Excellent Retro Collection a PlayStation 5, PlayStation 4 és Nintendo Switch hármasa mellett PC-re is meg fog jelenni valamikor. Xbox Series és Xbox One portról nincs információnk.

Megértjük, hogy nagy eséllyel lesz egy negyedik film is, de amúgy ez kinek a hülye ötlete volt?

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)