5 millió dollárra perlik a Sony-t, mert a Killzone Shadow Fall multija nem 1080p

Az USA-ban külön ügyvédek vannak, akik arra szakosodtak, hogy ilyen perekkel szénné szívassák a nagy cégeket. A legújabb kedvelt célponttá a Sony vált – ezúttal a Killzone: Shadow Fallt pécézték ki maguknak.

Sokan tudják, hogy a Killzone: Shadow Fall 1080p felbontással fut egyjátékos módban, viszont az már kevesebbem, hogy többjátékos módban ez a felbontás csak 960*1080 – ami azt jelent, hogy a vízszintes pixelszám a felére csökkent. Ez természetesen azért van, hogy a gyors multiplayer partik során a framerate nagyobb legyen a játék folyamatossága érdekében.

KZSF6
Bár a legtöbb játékost ez teljesen hidegen hagyja, sőt, nagy eséllyel észre sem veszik a különbséget, egy Edelsonban lévő ügyvédi iroda úgy gondolta, hogy alaposan megszedhetik magukat, ha az USA-ban lévő és egyre népszerűbb „class action suite”-et verik a Sony nyakába. (Mielőtt valaki ilyesmiben gondolkozna, nálunk ez máshogy működik…) Ha veszít a Sony, nem kevesebb, mint 5 millió dollárt kell fizetnie.

A Sony azért állhat rosszul az ügyben, mert azt írta a játék dobozára és tv reklámokban is azt láthattuk, hogy 1080p-re képes a játék, viszont ez a multiplayernél tényleg nem igaz. Persze a játék rengeteg trükköt alkalmaz, hogy felhúzza a grafikát, így a különbség valójába minimális, valószínűleg emberi szem észre sem veszi, de az tény, hogy nem natív 1080p.

KZSF8

Bár az talán egyeseknek szomorkodásra adhat okot, hogy nem igazi 1080p a multi, de azért van benne valami kafkai abszurdum, hogy ekkora baromság miatt képesek emberek perelni, arról nem is beszélve, hogy az egésszel az ügyvédek járnak jól és nem az a jóember, aki perelt, ő legfeljebb valami ingyen DLC-t fog csak kapni.

Egyébként a Sony-n kívül az USA-ban más játékcégek os szivatóágon voltak nemrég, ugyanis pert kapott a nyakába a Zynga, az EA, illetve a Segát és a Gearboxot is beperelték az Aliens: Colonial Marines miatt. Mondjuk utóbbi valóban elképesztően gagyi játék lett, szóval az a per nem volt meglepő.

Forrás: PS4Daily

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu