Gamescom 2014: Hál istennek nincs szó „Tomb Raider: Microsoft Forever”-ről

AllThingsGamescom1

Azért az nem úgy van, hogy fogjuk a húsz éve multiplatform Tomb Raider sorozatot, és közöljük a jó néppel, hogy „hát akkor ennyi volt srácok, mostantól Lara Croft a Microsofté, vagy vesztek Xboxot, vagy szevasz Rise of Tomb Raider.” Ezt a leckét tanulta meg a Microsoft a tegnapi bejelentése után, amikor szinte rájuk zúdult a rajongók dühe.

ps4pro.eu_Tomb_Raider_1

Ma az Xbox divizió főnöke, Phil Spencer elismerte az Eurogamernek, hogy az exkluzivitás nem tart örökké. Miután konkrétan rákérdezett az újságíró, hogy van-e egy limitált határideje a Microsoft és a Square Enix közötti üzletnek, Spencer így válaszolt: „Igen, az üzlet konkrét határidőre szól. Nem vettem meg a Tomb Raidert. Nem az enyém a licenc.”

Persze az még most sem világos, hogy akkor mégis mennyi ideig lesz Xbox-only a következő rész. „Nem arról van szó, hogy szórakozom a rajongókkal.” – mondta Spencer kicsit idegesen. „Az az üzleti megállapodás része köztünk és a partner között. Az emberek állandóan azt kérdezik tőlem, hogy mennyit fizettünk. Vannak olyan dolgok, amelyekről nem beszélhetek, mert az üzleti megállapodás része köztem és köztük. Természetesen az szerződésnek van egy határideje. Nem örökre vettem meg az IP-t.”
ps4pro.eu_Tomb_Raider_4

Az pedig, hogy mi történik majd a Rise of Tomb Raiderrel, tehát hogy Xboxon kívül lesz-e PS3/PS4 verzió, az a Square döntése. „Nem vettem meg az IP-t. Nem vettem meg a fejlesztőcéget. Nem az enyém. Hogy ugyanaz történik-e majd a játékkal, mint Dead Rising 3, vagy a Ryse esetében, majd meglátjuk. Egy biztos: nem a miénk az összes Tomb Raider rész.” – tette hozzá Spencer.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu