A Sony szerint: PlayStation 4 eladásai kimagaslóak Japánban

A Media Create mutatószámai szerint már Japánban megközelítette az 800 ezres álomhatárt a PlayStation 4 eladásai, a 40. héten ugyanis a konzolnak sikerült átlépnie a 800 ezres darabszámot.

ps4pro.eu_playstation-_PS4_Sales_1

A Sony elképzelései szerint a konzol eladásainak az első évben meg kell haladnia az 1 milliós mérföldkövet, amire jó eséllyel pályázik, hiszen 2014. február 22-én indították el a Japán piacon a PS4 értékesítését, ezáltal még három hónapja van az évfordulóig, közben pedig közeledik a karácsony, az ajándékozások időszaka, illetve az új év, ami a japánoknál is újabb költekezési hullámot generál.

Az elmúlt 40 hét során egyébiránt a PlayStation 4 magabiztos, noha nem túl kimagasló eladásokat produkált, így a megjelenés hetében több mint 300 ezer darab kelt el belőle, majd egy gyors mélyrepülés után már a 12. héten már csak kevesebb, mint 10 ezret adtak el belőle átlagosan, de az utóbbi három hétben ismét jelentősen megemelkedtek az értékesítési számok, ezáltal az egymilliós mérföldkő nem kivitelezhetetlen cél.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu