Ken Levine „vadonatúj” projektjéről lebbentette fel a fátylat

Ken Levine, a Bioshock alkotója és az Irrational Games alapítója nemrég beszélt egy új projektjéről, amelyen most dolgozik. Mivel állítólag nagy Lord of the Rings fan, illetve nagyon bejött neki a Shadow of Mordor, ezért úgy döntött, leny… akarom mondani: „átvesz” pár ötletet a játékból.ps4pro.eu_Shadow_of_Mordor_12Levine alapötlete, hogy egy olyan történet-centrikus játékot hozzon létre, amelyik a Mordorhoz hasonlóan állandóan adaptálódik a játékos által alakított eseményekhez.

„Azáltal, hogy darabjaira szedte a történet elemeit és véletlenszerűen kombinálta őket, illetve a fontosabb eseményeket a játékos döntéseihez kötötte, a Shadow of Mordor egy olyan sztorit mesélt el, amelyik semmilyen más médiumban sem létezhetett volna – csak egy videojátékban. Például ha valaki megpróbálná Az ügynök halálának történetét egy ponton változtatni, akkor a narratíva darabjaira hullana. De ha az én előző játékomat: a BioShock Infinite-et nézzük: ha ott változtatnánk meg a történet egy fontos elemét, ott is szétesne a sztori. Viszont a Shadow of Mordor narratíváját könnyedén meg lehet változtatni: ha megölsz egy fontos karaktert, vagy épp ellenkezőleg: elrontasz egy fontos küldetést, akkor a történet „átalakítja” saját magát, mert automatikusan generál egy új karaktert.” – állítja Levine.

„Ráadásul mindezt úgy, hogy egyetlen „game over” képernyőt látnál, vagy a játékosnak újra kellene indítania a játékot. A játékosok így a saját útjukat tudják járni, nem három, vagy négy előre generált opció közül kell választaniuk a végtelenszerűen kombinálható játékrendszernek köszönhetően. Olyan, mintha a sakk találkozna Hamlettel.”

ps4pro.eu_Ken_Levine_2Persze ezt a „Hamlet-sakkot” még nem fogjuk egyhamar látni. Levine egy olyan új stúdiót alapított, amelyet ex-Irrational Studios tagokból hozott létre még februárban.

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu