A Sony szerint lesz PlayStation 5 – de az is lehet, hogy csak felhőalapú

A PlayStation 4 még csak idén volt egyéves, de a Sony-nál már az új generáción gondolkoznak. Nemrég egyik japán főnökük jelentette be, hogy szinte biztosan lesz PlayStation 5 konzol a jövőben.

Persze sok vita volt már arra vonatkozólag, hogy ez a konzolgeneráció lesz-e az utolsó, de a Sony szerint szinte biztos, hogy nem. Masayasu Ito, a Sony Computer Entertainment japán vezérigazgatója egy interjút adott a japán Nikkei című lapnak és azt állította, hogy ő konkrétan számít egy PlayStation 5 konzolra jövőben.

ps4pro.eu_PlayStation5_2

„Szerintem lesz PlayStation 5. Viszont azt nem tudom, hogy milyen formátumban létezik majd. Lehet, hogy fizikális lesz, de az is elképzelhető, hogy felhőalapú. De még ha változik is a formátum, PS5 játékok biztosan készülnek majd. Mi ezt akarjuk.”

Nincs kizárva tehát, hogy a PS5 a „felhőben” létezik majd. Viszont arról sem szabad a Sony-nak megfeledkeznie, hogy sávszélességet ahhoz előbb bővíteni kell – különösen akkor, ha a 4K felbontás megvalósul a PlayStation 5-nél.

ps4pro.eu_PlayStation5_3

A másik, hogy az okostelefonok és a tabletet kemény konkurenciát jelentenek a konzolok számára, illetve ne feledkezzünk meg a PC-s Steam hatalmas sikeréről sem. Ugyanakkor a PS4 lassan 14 milliós eladásai egyértelműen jelzik, hogy a piac továbbra is kedvező a jövőbeli konzolok számára. PlayStation 4-ből és az Xbox One-ból egy év alatt összesen 20 milliót adtak el, ez pedig egyértelműen pozitív előjele annak, hogy várható-e újabb konzolgeneráció a jövőben.

Reméljük, hogy a PS5 olyan bika konzol lesz majd, amely csont nélkül viszi majd a 4K felbontást, hiszen 2018-ban, amikorra talán várható az újgenerációs Sony konzol, a 4K már valószínűleg megvetette a lábát. Ti mit gondoltok a konzolok jövőjéről?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu