Menu

A Sony szerint lesz PlayStation 5 – de az is lehet, hogy csak felhőalapú

A PlayStation 4 még csak idén volt egyéves, de a Sony-nál már az új generáción gondolkoznak. Nemrég egyik japán főnökük jelentette be, hogy szinte biztosan lesz PlayStation 5 konzol a jövőben.

Persze sok vita volt már arra vonatkozólag, hogy ez a konzolgeneráció lesz-e az utolsó, de a Sony szerint szinte biztos, hogy nem. Masayasu Ito, a Sony Computer Entertainment japán vezérigazgatója egy interjút adott a japán Nikkei című lapnak és azt állította, hogy ő konkrétan számít egy PlayStation 5 konzolra jövőben.

ps4pro.eu_PlayStation5_2

„Szerintem lesz PlayStation 5. Viszont azt nem tudom, hogy milyen formátumban létezik majd. Lehet, hogy fizikális lesz, de az is elképzelhető, hogy felhőalapú. De még ha változik is a formátum, PS5 játékok biztosan készülnek majd. Mi ezt akarjuk.”

Nincs kizárva tehát, hogy a PS5 a „felhőben” létezik majd. Viszont arról sem szabad a Sony-nak megfeledkeznie, hogy sávszélességet ahhoz előbb bővíteni kell – különösen akkor, ha a 4K felbontás megvalósul a PlayStation 5-nél.

ps4pro.eu_PlayStation5_3

A másik, hogy az okostelefonok és a tabletet kemény konkurenciát jelentenek a konzolok számára, illetve ne feledkezzünk meg a PC-s Steam hatalmas sikeréről sem. Ugyanakkor a PS4 lassan 14 milliós eladásai egyértelműen jelzik, hogy a piac továbbra is kedvező a jövőbeli konzolok számára. PlayStation 4-ből és az Xbox One-ból egy év alatt összesen 20 milliót adtak el, ez pedig egyértelműen pozitív előjele annak, hogy várható-e újabb konzolgeneráció a jövőben.

Reméljük, hogy a PS5 olyan bika konzol lesz majd, amely csont nélkül viszi majd a 4K felbontást, hiszen 2018-ban, amikorra talán várható az újgenerációs Sony konzol, a 4K már valószínűleg megvetette a lábát. Ti mit gondoltok a konzolok jövőjéről?

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu