40 milliós eladással büszkélkedhet a Metal Gear sorozat

Igazi karácsonyi ajándék lehetett a Famitsu cikke a Konami számára. A beszámoló alapján ugyanis a Metal Gear-franchise a napokban lépte túl a 40 milliós eladást. Ez a szám konkrétan az 1987 óta megjelent összes epizódra és kiadásokra is vonatkozik és persze az egész világra értendő. Az eseményt a Konami is megünnepli, méghozzá egy óriási leárazással, viszont nekünk üröm örömben, hogy ez csak december 25 és január 7 között lesz érvényes és csak Japánban.

ps4pro.eu_Metal_Gear_2

A Metal Gear (japánul: メタルギア) egy lopakodós, akció-kaland játéksorozat, melynek alkotója Hideo Kojima, fejlesztője és kiadója pedig a Konami. A széria első része Metal Gear címmel 1987-ben jelent meg az MSX2-re. A játékosok Solid Snake, a különleges erők egyik katonájának bőrébe bújva kell hogy megtalálják a sorozat nevét adó szuperfegyvert, a bipedális, járó tankot, a “Metal Gear-t”, mely képes nukleáris fegyverek kilövésére.

ps4pro.eu_Metal_Gear_3
Az igazi fellendülést és hírnevet viszont a Metal Gear Solid megjelenésével könyvelhette el a sorozat. Azóta különböző lazábban a fősorozathoz kapcsolódó játékot is kaphattunk, ezek azonban már annyira nem arattak átütő sikert. Természetesen Snake kalandja tovább folytatódik: idén (2014-ben), tavasszal jelent meg a Metal Gear Solid: Ground Zeroes PS4-re, nemrég pedig Steamen, PC-re is és jövőre várható a folytatás.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu