“Big in Japan”: egymillió PlayStation 4 talált gazdára Japánban

A Sony bejelentette, hogy a PlayStation 4 túllépte az egymilliós eladásokat Japánban, 11 hónappal az országban való megjelenése után. A PlayStation 4 értékesítései eleinte kicsit nehezebben alakultak a szigetországban – a PS3 és a PS2 korai 2000-es sikerei messze elmaradtak.

Bár Japán a Sony saját hazája, a PlayStation 4 eleinte mégis sokkal sikeresebb volt más országokban. Németországban, Franciaországban, Angliában és persze az USA-ban igen hamar átlépte az egymilliós példányszámot.

ps4pro.eu_ps4_japan_2

Sok mendemonda terjengett már arról, hogy rövidesen Japánban is meglépik ezt az egymilliós álomhatárt, de a Sony hivatalos bejelentése még hiányzott. Nos, végre „megtört a jég”, és kiderült, hogy a konzol átlépte Japánban az egymillió értékesített példányszámot, köszönhetően az ünnepi eladásoknak.

Még ezen a héten derült ki, hogy a teljes, globális PlayStation 4 eladások meglépték a 18.5 milliót az egész világon. A konzol eladásait természetesen világszerte is szépen megdobták az ünnepek: 4.1 millió konzol talált gazdára.

ps4pro.eu_ps4_japan_3

Múlt decemberben, a PlayStation 4 eladások triplájára léptek Japánban egy teljes hétig a Grand Theft Auto V népszerűségének köszönhetően, egy hétre rá pedig az új, ezüst PlayStation 4 emelte az eladott gépek számát: már az első héten 38.000 példány kelt el belőle.

Egy kicsit üröm a Sony számára a nagy örömben, hogy bár a PlayStation 4 most lépte meg az egymilliós eladást, ugyanakkor a Wii U még így lehagyta múlt héten – pedig érdekes módon a Nintendo konzolja más országokban küszködik az értékesítések terén.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu