PlayStation VR: érdekes új technikai részletről lebbentették fel a fátylat!

ps4pro.eu-playstation-vr-box-1Gondolom, már sokan várjátok a Project Morpheusról PlayStation VR-re átnevezett virtuális valóság headsetet, amellyel kapcsolatban most megtudtunk egy újabb részletet. Eddig úgy gondoltuk, hogy talán közvetlenül bekötjük a PS4-re, aztán mehet a VR-menet. Tévedtünk.

Ehelyett egy PU-ba (Processing Unit) kell majd kötni a headsetet, amelyet rányomhatunk a PS4-re. Ez a doboz több dologért is felelős: egyrészt ez teszi lehetővé, hogy tényleges VR jelet közvetítsen a headset irányába, másrészt pedig felkonvertálja 120 Hz-esre a játékokat. Ez adja a kakaót is a PlayStation VR-nek, szóval tápegységként is funkcionálni fog.

Ezeken felül a TV-t is használni fogja: megoldható lesz, hogy a TV-n is látható legyen az, ami a PlayStation VR-ben 1920×1080 felbontásban látható, így a nézőink is figyelemmel követhetik, amit a „VR-hordozó” is éppen átél. Ez azért jó ötletl.

Az árról még nem tudunk, de a Sony már közölte, hogy egy új játékplatform árazására törekednek, tehát 350-400 dollár körül fog majd kóstálni egy PlayStation VR

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu