A Sonyé a Softkinetic

Miközben a Microsoft bevásárolt és megvette a Havocot, addig a Sony lecsapott a Softkinetic névre hallgató belga Softkineticre. Ez nem tűnik valami nagy hírnek, de azért ennek a cégnek van egy-két dolga, amit a japán cég szeretne használni. A Softkinetic ugyanis a távolsági képérzékelésben volt úttörő…

A time-of-flight (ToF) technológiájához lesz így a Sonynak jó hozzáférése: így meg tudják pontosan határozni a távolságot pixelekben mérve az adott objektumokig. Ezek a szenzorok tetején két dimenzióban mérik, hogy mennyi idő, amíg a fény eljut az objektumig, amelyről visszaverődve eljut a képérzékelő szenzorig. Ezt takarja a ToF fogalma.

Ez a technikai hablaty biztosan nem mondott sokat, de esélyes, hogy valami PlayStation VR eszközhöz lesz ez még hasznos, amely ugye a jövő év során fog megjelenni egy új konzol áráért (ja, csak melyik árat veszik figyelembe? a régi 400 dollárt, vagy az új 350-et?) – a virtuális valóságban éppenséggel pont lenne értelme a Softkinetic technológiai tudására.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu