PlayStation VR: Egy rövid bemutató [VIDEO]

A Sony egy rövid videóval mutatja ezúttal be a készülőfélben levő – vagy már elkészült? – virtuális valóság-headsetét, a korábban Project Morpheus névre hallgató PlayStation VR-t. Bár még mindig továbbra sincs megjelenési dátuma a VR-nek, minden bizonnyal 2016 első felében fog a piacra kerülni.

Korábban volt már arról szó, hogy egy „új platform árába” fog kerülni a headset, de akkor még 400 dollár volt a PS4, most pedig 350 – valamelyik a kettő közül lesz az árcímke a dobozán. A PlayStation VR egy 5.7 colos OLED kijelzővel rendelkezik, 1920xRGBx1080 felbontáson, így szemenként 960×1080 jut. A képfrissítési ráta 120 hertz, és 18 msec alatti latenciával rendelkezik, így 120 fps-ben is láthatjuk – vagy élhetjük át – a dolgokat. Giroszkóp, gyorsulásmérő is lesz.

A látószög közel 100 fokos lesz, a fejünk mozgását 9 LED érzékelő fogja majd felismerni. Az audió háromdimenziósként jön, a VR-t pedig HDMI és USB-csatlakozókkal szerelik fel. 53 játék már biztosan készül a platformra. Ne feledjük, hogy a VR-ben látottakat a TV-n is nézhetik majd a többiek, hogy így egy nagyobb élmény legyen mindenkinek a játék.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu