Horizon Zero Dawn: Nem kell multiplayer!

A Guerrilla Games közölte, hogy a készülőfélben levő PlayStation 4-exkluzív játékukhoz, a Horizon Zero Dawnhoz miért nem fejlesztenek egy multiplayer szekciót. A magyarázatuk egyszerű, de nagyszerű: a CD Projekt RED bemutatta, hogy nem kell többjátékos rész egy játékba, hogy az sikeres legyen – elvégre a The Witcher 3: Wild Hunt a tavalyi év egyik legkomolyabb játékának bizonyult.

Mark Norris (a játék executive producere) az IGN latin-amerikai ágazatának adott interjújában beszélt erről a kérdésről. Mivel egy új IP-t hoznak össze (tíz év után, amit Killzone címek fejlesztésével töltöttek el, rájuk is fér), a játékélményre szeretnének koncentrálni. Azt akarja elérni, hogy Eloy-jal, a játék főszereplőjével a lehető legjobban tudjuk azonosulni és ez multiplayerben nem nagyon működne, mert ott miként tudna a karakter működni úgy, mint az alapjátékban?

Egyetértünk Markkal – inkább hozzanak össze egy olyan játékot, amelyet bár csak egyedül tolhatunk, de mégis több tíz órára le tudjon kötni minket. Ezt Geralt tavaly elérte, idén remélhetőleg Eloy is össze tudja hozni ugyanazt.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu