Miért októberben jön a PlayStation VR?

Ugye korábban – legalábbis mielőtt a Sony hivatalosan közölte volna a részleteket – arról szóltak a pletykák, hogy a PlayStation VR headset még a tavaszi időszakban elindulhat. Most viszont elárulták, hogy miért tolták el (!) októberre a virtuális valóságba történő belépésük időpontját.

Nem azért tolták úgy fél évvel el a PSVR rajtját, mert a hardveren és szoftveren több idő kellett volna, hogy dolgozzanak (bár a játékok esetében mindig jó, ha van egy kis plusz idő fejlesztésre…), hanem azért határoztak a késésről, hogy elég headsetet tudjanak legyártani!

Így van, a Sony az elvárásokhoz képest sokkal nagyobb mértékű érdeklődést tapasztalt a PSVR iránt, így nem akartak üres készletet egy boltba sem és inkább később adják ki, hogy mindenkinek jusson belőle.

És ki is mondta ezt? Nocsak, hát nem Masayasu Ito? A Sony fejese a Nikkeinek adott nyilatkozatában beszélt erről. Legalább nem lesz készlethiány és végül mégis jól járhatnak a nyitócímek is a fél évnyi plusz fejlesztési idővel…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu