A BBC letesztelte Microsoft VR megoldását

A virtuális valóság híreit többnyire három termék uralja: a PlayStation VR mellett a HTC Vive és az Oculus Rift is próbálja a vásárlók kegyeit elnyerni. A Microsoft is ott van a versenyben, de egy picit más megközelítéssel élnek a redmondiak.

A BBC újságírója, Dave Lee személyesen kipróbálta a Microsoft HoloLenset és éppenséggel nincs valami jó véleménnyel róla. Ha röviden kéne összefoglalni, annyival le is lehetne tudni, hogy gyengébb még, mint amit a többiek mutatnak. Bővebben pedig Lee úgy jellemezte a HoloLenset, hogy a látótér nagyon kicsi, a periférikus látás viszonylag normális, az eszköz nehéz és kényelmetlen, és nem nagyon lehet látni, hogy hova is nézünk. Ez pedig fontos lenne, hiszen a HoloLens abban tér el a PSVR/Vive/Rift triótól, hogy CG-vel tölti fel a látóterünket azokon felül, amik ténylegesen az orrunk előtt vannak.

Lee szerint van benne potenciál, de még le van maradva technológiailag. Egy rövid élménybeszámolót is készített a HoloLenses élményeiből, itt lehet megtekinteni.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu