[E3 2016] Kevesebb újságíró volt kinn idén az E3-on

Csökken az újságírók száma az Electronic Entertainment Expón.

A 2015-ös látogatószám 52200 volt, de az idei látogatók száma ehhez képest csökkent: 50300-ra, szóval az idei látogatók száma majdnem az 50000-t se érte el.

Az ide E3-on két féle rendezvény volt, az „alap” E3-as rendezvény, amelyre csak a szakma kapott meghívót, illetve E3 Live, amely a közönség számára is publikusan elérhető volt – erre lehetett limitált számban ingyenesen jegyet szerezni.

A száraz adatokat tekintve az idei E3-on egész pontosan 250 cég állított ki közel 1600 újdonságot, valamint hat nagyobb cég előadását érdemes megemlíteni: Sony, Microsoft, Bethesda, EA, Ubisoft és Nintendo. A Nintendo egyébként személyesen nem volt jelen, viszont a kivetítőn egy videoösszeállításban jó pár újdonságaikat bemutatták – köztük a Legend of Zelda: Breath of the Wildot is kellő terjedelemben.

No és természetesen, az E3 jövőre sem marad el: egész konkrétan 2017. június tizenharmadika és tizenötödike között kerül majd megrendezésre – várhatóan továbbra is a Los Angeles Convention Centerben.

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu