Overwatch-lázban ég a tőzsde: az Activision Blizzard menetel

Az Activision Blizzard a befektetőknek továbbra is kedvező eredményeket produkál – és nem csak egy játék miatt szárnyal a cég, mint ahogy a Nintendo tette a Pokémon Go-nak köszönhetően.

Az árbevétel egy egészséges 50,4 százalékot ugrott 1,57 milliárd dollárra (~438,461 milliárd forint!), az adózás utáni eredmény viszont csökkent 40%-ot, így 127 millió dollárt (~35,467 milliárd forint) tehettek zsebre – igaz, 6 milliárd dollárért (~1675 milliárd forint!) megvették a többek között a Candy Crush Sagát fejlesztő King Digitalt.

A gigavállalat több olyan játékot is a piacra dobott az utóbbi időszakban, amit a játékosok nagyban játszanak: a jelenleg épp ingyenes PC-s hétvégét kínáló Call of Duty: Black Ops III, a World of Warcraft (illetve talán az ehhez köthető film is), vagy az olimpiai játékokra is kihegyezett Overwatch továbbra is töretlen népszerűségnek örvend. Főleg az Overwatchról lehet jókat mondani: már 33 millió játékossal rendelkezik a május végén megjelent csapatos shooter.

A King Digital révén a mobilos játékok felé is nyitó Activision Blizzard hosszabb távon biztosan kedvezni fog a befektetőknek, főleg, ha az Overwatch-hoz hasonlóan sikeres játékokkal rukkol elő.

Forrás: Portfolio.hu.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu