Faképnél hagyta a rendező a Deadpool 2-őt!

MOZI HÍREK – Pocsék hír a Deadpool 2-re váró rajongók számára! Tim Miller rendező – aki ugyan eddig hivatalosan még nem volt a stáb tagja, de már mindenki tudta, hogy a folytatást is ő fogja rendezi – egyszer csak bejelentette, hogy otthagyja a projektet.

A hivatalos bullshit a kilépésre a szakmában a jól megszokott “kreatív nézeteltéréses”, a The Wrap részletesebben utánajárt a témának, és egy igen sok meghökkentő részletet derített ki.

Mint megtudtunk, a film főszereplője, Ryan Reynolds, még a tényleges munkálatok előtt újratárgyaltatta a saját szerződését, és amellett, hogy busás fizetésemelést harcolt ki magának, megszerezte még a szereplők összeállítása és más kreatív területek irányítási jogát is.

Millert már eleve felpiszkálta az elég hosszúra nyúlt egyeztetés miatti időveszteség, ráadásul még több területen is komoly konfliktusba keveredtek a színésszel.

A rendező – aki saját VFX stúdiójával készítette el a Deadpool digitális utómunkáit – azt szerette volna, ha az első résznél kicsit stílusosabb filmet forgathat, Reynolds azonban mindenáron azt akarta, hogy a folytatás pont ugyanolyan bárgyú poénokkal teleszórt vígjáték legyen, mint az első epizód.

Végül az utolsó csepp a pohárban az a momentum volt, amikor a második rész egyik kulcsszereplőjét, Cable-t választották ki: Miller Kyle Chandler-re szerette volna bízni a szerepet, Reynolds azonban megfúrta a dolgot (szerinte túl fiatal a színész a szerepe), és a stúdió pedig a végső döntést illetően az ő oldalára állt. Emiatt pedig felforrt, Miller agyvize, és otthagyta az egészet a fenébe…

Nem ez az első eset napjainkban, hogy egy-egy népszerűbb sorozat sztárja annyira átveszi az irányítást a film készítésében, hogy a rendezőknek herótjuk lesz belőle: James Wan is azért hagyta ott a Halálos iramban sorozatot, mert elege lett Vin Diesel basáskodásából. Szerencsére Ben AffleckZack Snyder kontextusban ilyen konfliktus nem alakult ki az Igazság Ligája tekintetében, ahol a filmsztár szintén a szokásosnál nagyobb kreatív kontrolt kapott.) Bármennyi is fontos egy jó rendező a filmnek, a főszereplő nélkül szinte lehetetlen lenne eladni a folytatni a nézőknek.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu