Boba Fett lenne a következő Star Wars spin-off filmhős?

MOZI HÍREK – Sok Star Wars rajongót szomorított el az a hír, hogy elkészült egy Boba Fett trailer, amelyet a 2015-ös Star Wars Celebrationön mutattak volna be, de nem sokkal a rendezvény előtt levették a bemutatandó trailerek listájáról, állítólag azért, mert Josh Tankot, aki a trailert készítette és a Fantastic Four filmeket is rendezte, kirúgták. Maga a filmforgatókönyv, ami elvileg az ebben a hónapban bemutatott Zsivány Egyest követte volna, határozatlan időre a Disney íróasztalfiókjába került, csakúgy mint a beharangozó trailer.

Nos, a jó hír, hogy ha hinni lehet a My Entertainment World nevű fizetős site-nak (illetve a MovieWebnek, mely a hírt átvette) a 2017-es Star Wars Celebration rendezvényen mégiscsak látható lesz az ideiből kimaradt trailer, így minden bizonnyal várható a film is.

A My Entertainment World ennek örömére immár a Boba Fett: A Star Wars Story-t úgy is tünteti fel, mint egy készülőfélben lévő filmet. Azt viszont talán mondanom sem kell, hogy sem a Lucasfilm, sem a Disney sem igazolta hivatalosan ezeket a kósza híreket. Persze korábban már kommunikáltak erről, de friss, hivatalos információ egyelőre még nincs.

Az egyébként feltételezhető, hogy Boba Fettnek lesz egy rövid kameója a Han Solo filmben, és a stúdió nagyfőnökei tesztelni akarják a közönség reakcióját – érdemes-e erre a karakterre alapozni, vagy sem. Már csak azért is érdekes ez a kérdés, hiszen Star Wars filmben ez lenne az első antihős. Videojátékos téren már készült ilyen cím: a Star Wars: The Force Unleashed és a Star Wars: The Force Unleashed II játékokban egy ifjú Sith lovagot, Darth Vader padawanját alakíthattuk.

Bár Boba Fettől 5 mondatnál többet sohasem hallhattunk az eredeti Star Wars trilógiában, ennek ellenére (vagy talán épp ezért?) mégis ő az egyik legpopulárisabb Star Wars karakter. Érdekesség, hogy először akkor őrültek meg tőle a rajongók, amikor még az első trilógia kapcsán egy dél-kaliforniai felvonuláson megjelent és a rajongók szinte megrohamozták, hogy autogramot kérjenek tőle, pedig azt sem tudták, egyáltalán kicsoda, vagy milyen szerepe van a filmekben. Az 1978-as Star Wars Holiday Special animációs sorozatban már sokkal nagyobb szerepe és az ő figuráját lehetett először postán megrendelni még az 1980-as Birodalom visszavág előtt.

A közönség rajongása ellenére érdekes módon sohasem kapott túl sok szerepet a Star Wars filmekben, sőt, a Jedi visszatérben – elég ostoba módon – gyorsan el is intézték. A kánont megkerülő Marvel-féle Star Wars képregényekben azonban „felélesztették” (csakúgy, mint Darth Mault egy animációs filmsorozatban): a képregény szerint a Sarlacc Pit szörnye nem tudta megemészteni az egyben lenyelt konzerv-fejvadászt és kikerülve a gyomrából a fejvadász életben maradt.

A klónok támadása című film viszont Boba Fettnek és az apjának, Jango Fettnek elég korrekt eredet-sztorit adott, szóval érdekes történet, hogy ebből hogyan is készülhetne különálló film. Mint ahogy az is, hogy ki alakítja majd a karaktert. A Star Wars kánon szerint ugyanis az eredeti Boba Fett megölték, és a gyilkosa felvette a híres Mandalorian páncélt, így hiába stimmelne korban Daniel Logan, aki a gyerek Bobát alakította a klónok támadásában, azt rebesgetik, hogy mégis Micheal B. Jordan veszi át a szerepet.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu