Elhunyt a Nintendo Of America társalapítója [VIDEO]

Alan Stone nagy szerepet játszott a Nintendo expanziójában.

Alan Stone, vagy ahogy sokan nevezték, Al, 1981-ben vett részt a Nintendo of America megalapításában. Akkor még ugye nem létezett a NES (sőt, a Famicom sem, az Japánban 1983-ban látott napvilágot!) – ekkor a nagy N, élén Hiroshi Yamauchival, a játéktermekbe akart bekéredzkedni. Volt is nekik mivel, ugyanis a Donkey Kong és a Radar Scope várta már az új lehetőségeket és az érméket rendesen.

Stone később átigazolt a nagy rivális SEGÁhoz, ahol a Sega Enterprises vezérigazgatója volt (a cégnek ez az ágazata a játéktermi szekciónak felelt meg). Legutóbbi posztja a Nanotech Entertainment igazgatóságának tagsága volt.

Az Intergame arról ír, hogy Stone egyik barátja szerint ő „bátran küzdött a rák ellen, de eközben megőrizte humorát és méltóságát – egy olyan üzletember volt, akinek a legelegánsabb üzleti etikája és a becsülete mindvégig a helyén volt.”

A hír alatti videóban a február tizenhetedikén, hetvenegy évesen elhunyt Stone a múltjáról beszél 2013-ból. Nyugodjék békében.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu