Final Fantasy XV: a PC-s változat már most a konzolos kiadás előtt jár [VIDEO]

Hajime Tabata, a játék rendezője a japán fejlesztők PC-re való fejlesztéséről is mondott pár gondolatot.

Tabata a GameSpottal beszélgetett el a PAX Westen, ahol is elárulta, hogy a Final Fantasy XV Windows Edition már lehagyta a konzolos kiadásokat, és a Luminous engine is tett egy lépést előre:

„A Windows Editionnel a platform már messze túl van azon, amit a konzolos kiadáshoz hoztunk össze. Még a mi belsős munkálataink a Luminous engine-en is eggyel feljebb léptek. A következő lépésnél tartunk, a környezettel kapcsolatban – ez egyfajta showcase, hogy bemutassuk, mire is vagyunk képesek, de ezen még mindig folyamatosan dolgozunk. Több fejlettebb technológiát is bevetettünk a fizikaszimulációhoz, és így sokkal természetesebb, realisztikusabb lett [a fizika]. Egy adott értelemben megpróbáltuk feljebb emelni így a játékunkat.”

A PC-s kiadás miatt a PC, mint platform is témába került: „Láttuk a NieR: Automatával, hogy a PC-s változat jóformán együtt jelent meg a konzolos verzióval. Láttuk, hogy masszív reakciójuk volt a Steames rajongóbázisuknak. Egy trendként úgy véljük, hogy a kiadók és a fejlesztők koncentrálni fognak a PC-re, hogy biztosra vegyék: ez a platform is a stratégiájuk része legyen.” Tehát lehetnek PC-s portok bőven – a Final Fantasy XV-é 2018 elején érkezik. (A Switch portot fontolgatják.)

A Square Enix amúgy bejelentette, hogy a Final Fantasy XV multis komponense, a Comrades október 31-én fog megjelenni PlayStation 4-re és Xbox One-ra – PS Plus és Xbox Live Gold előfizetés kötelező lesz a használatához. Hova tűnt Noctis a 13. fejezet eseményei után? Ezt fedezzük fel majd a Kingsglaive egyik túlélőjeként.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu