100 millió eladott PlayStation 4? Még több év a PlayStation 5-ig?

Az IDC egyik elemzője szerint a PlayStation 4 képes lesz a PlayStation 2 magasságába jutni.

A GamingBolt megkérdezte Lewis Wardot, az IDC játékokkal és a VR/AR párosával foglalkozó elemző rendezőjét, hogy mit gondol a jövőről. Ward úgy gondolja, hogy a PlayStation 5 és a következő Xbox 2021-ben fog megjelenni, bár ezt csak egy kísérleti dátumnak tekinti. (Tehát lehet hamarabb is – az Xbox 360 2005-ben meglépte, és bejött nekik az első években…)

A PlayStation 4-ről azt véli, hogy 2019-ben, vagy akár még az előtt is, de eléri a 100 millió eladott példányt, ami mondjuk messze van még a PS2 157 milliójától, de ettől függetlenül is nagyszerű eredménynek lenne tekinthető.

Nos, akkor még egy évet mindenféleképpen várnunk kell a következő konzolok leleplezésére. Addig viszont érdekes lesz látni, hogy a Nintendo Switch miként gyűri le a PlayStation 4-et itt-ott (láttunk már rá példát, többször is), és az Xbox One (X) miképp tudja közelebb hozni a japán pároshoz a Microsoftot…

Forrás: GamingBolt

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu