PlayStation 5: már fejlesztőkészleteket küld a Sony?

A technikai fejlődés megállíthatatlan, de esélyes, hogy a Sony már komolyabban is a jövőbe tekint.

Marcus Sellars többször is jó belsős információkkal rendelkezett. Például a Black Ops 4-ről (sorry, Black Ops IIII-ről…) is idő előtt beszélt, illetve a tegnapi Nintendo Direct időpontját is jól eltalálta. Most a Twitteren egy rövid, de velős mondatot írt, ami így szól: „[A] PlayStation 5 fejlesztőkészletek az év elején lettek kiküldve a third-party fejlesztőknek.”

A fejlesztőkészlet általában PC-k, vagy olyan speciális hardvercsomagok, amik általában a következő generációs konzolok képességeivel azonos szinten vannak, de persze lehetnek változások itt is. (A testkit a konzol teljes másolata lenne, de itt nem erről van szó.) Így a fejlesztőknek van egy kiindulópontjuk, hogy mennyire terhelhetik meg a hardvert a készülő játékukkal.

Viszont egy szót kiemelnénk a tweetből: „third-party”. Tehát külsős fejlesztőkről van szó – ez azt jelenti, hogy a Sony már régebben kiküldhette a first-party, belsős csapatoknak a devkiteket, ha hihetünk Sellarsnak!

2019-et és 2020-at is hallottunk már a PlayStation 5 lehetséges elstartolásának éveként. Így mindkettőre nagy valószínűséggel sor kerülhet, ha külsős fejlesztők is devkiteket kapnak a japánoktól…

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu