Újabb távozás a BioWare-től – új stúdióhoz igazolt a Mass Effect írója!

Drew Karpysyhn elhagyja a BioWare-t. Megint.

Igen, megint: 2012-ig ugyanis a csapat része volt, és addig ő volt a Mass Effect első két részének a vezető írója, majd eltávozott három évre, hogy írjon. 2015-ben visszatért, hogy a Star Wars: The Old Republicon és az Anthemen dolgozzon.

„Sokaknak az lenne az álommeló, hogy a BioWare-nél dolgozzon, és nem tudnák elképzelni, hogy onnan odébbálljanak. De számomra eljött a pillanat, hogy tovább menjek. Mindenki, aki ott dolgozik, a szívét-lelkét adja a játékokba. Ez kreatívan sokat követelő, és néha fárasztó is. A múltban lehetőségem volt a BioWare-en kívüli projektekkel is foglalkozni, de ez mindig áldozatot követelt, és mindig voltak külsős projektek, amiket le kellett mondanom, mert a BioWare vagy az Electronic Arts tulajdonával érdekbeli összeegyeztethetetlenséget eredményeztek volna, úgyhogy úgy döntöttem, hogy hátralépek megint, hogy a független munkámra koncentráljak,” írja Karpysyhn a weboldalán. Min dolgozik akkor?

Nos, egy új stúdiónál, a Fogbank Gamesnél fog dolgozni. Ezt egy másik ex-BioWare-es író, Daniel Erickson alapította – ő amúgy a Star Wars: The Old Republic vezető írójaként ismerős lehet. A stúdió a FoxNext Games, a Fox videojátékokkal foglalkozó ágazatának a tagja, és egy, a 20th Century Foxhoz köthető IP által inspirált epizodikus, narratív játékon dolgozik.

A jelenleg 20 fős csapatot szeretnék megduplázni, de már így is van pár ex-BioWare-es a stábban Erickson és Karpysyhn párosán kívül – Alexander Freed például az írói csoport vezetője lesz. Vajon mit fognak összerakni, és lesz-e hatása a Disney-nek a Fogbankre? (Ugye nem az lesz, hogy a Disney megveszi a Foxot, majd leállítattja a Fogbank készülő játékát…?)

Forrás: VentureBeat, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu