BREAKING! Új Bioshock játékon dolgozhat a 2K Games!

A projekt kódneve, amelynek fejlesztése még nagyon korai fázisban van, Parkside-nak hívják.

Jason Schreir, a Kotaku újságírója nyomozta ki, hogy a 2K Games-en belül egy kis fejlesztőcsapat dolgozik egy új Bioshock részen. Jason Schreir mostanában sokat foglalkozott a Take 2-val a Hangar 13 Mafia III-jának bukott projektje kapcsán, mely cégből rengeteg embert bocsátottak el. Néhányan maguktól is eljöttek, másokat kirúgtak, illetve voltak olyanok is, akik más csapathoz csatlakoztak.” – írta az újságíró. „Ezek között találhatóak azok a fejlesztők is, akik egy olyan stúdióhoz csatlakoztak, amely egy új, még be nem jelentett BioShock címen dolgozik.”

Úgy tűnik, hogy a projekt annyira titkos, hogy nagyon kevesen tudnak a létezéséről a fejlesztőcégen belül is. A kódneve „Parkside”. „Kis csapat dolgozik jelenleg a Parkside-on és csendben vesznek fel embereket egy annyira titkos projektre, hogy a Hangar 13-as kollégáik sem tudnak róla.” Ez a tény egyébként sok feszültséget is okozott a fejlesztőcég maradék csapatában, mivel a Mafia 3 készítői idegesen egymásra néztek, hogy „mi miért nem vagyunk ott?”

Annyit tudunk egyelőre biztosan, hogy a játék az új Unreal Engine 4-el készül, amelynek elképesztő képességeit nemrég mutatták be az idei GDC-n. A Hangar 13 egyes fejlesztői egyébként próbáltak csatlakozni a projekthez, de nem mindenkinek sikerült. Ennek egyébként az is az oka, hogy jelenleg annyira korai fázisban van még a projekt, hogy még csak az alapokon dolgoznak viszonylag kevesen. „Nem akarunk abba hibába esni, mint sok más fejlesztőcsapat, hogy túl sok embert vettek fel és sokaknak nincs még semmi dolga.” – nyilatkozta a team egyik tagja.

Egyelőre maga a 2K nem nyilatkozott az új BioShock rész fejlesztésével kapcsolatban.

Forr’s: Destructoid

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu