Shadow of the Tomb Raider: óvatosan a puzzle-kkel

Az Eidos Montreal (és valamelyest a Crystal Dynamics) játékában nem lesz az, hogy Lara kötelező módon feldobja a pacskert, ha a puzzle-t nem hoznánk össze.

A júniusi PC Gamer magazinból idéz a WCCFTech. Vincent Monnier, a játékmenetért felelős rendező ezt nyilatkozta: „Megpróbáljuk elkerülni a „próba-szerencse” megközelítést, ahol meg kell halnod, hogy megértsd, mi történik [a puzzle során]. Amit a trilógia kezdete óta alkalmazunk, az a barkácsolás, ami lényegében a manipulációról szól, főképp a fizikai objektumokról és dolgok mozgatásáról, amitől azt gondolod, hogy „oh, oké, szóval ha ezt oda rakom és ezt csinálom, működni fog, de belehalok” – emiatt a játékosok nem érzik úgy, hogy a játék átveri őket, mert mindig van egy mód bárminemű veszély előre látására.” A Shadow of the Tomb Raiderben készülhetünk arra, hogy egy óvatlan megoldás során Lara például össze lesz nyomva – itt a lét a tét, mondaná egy bizonyos valóságshow.

A játékban amúgy több hub, központ lesz, és a legnagyobb akár meg is változhat Lara döntései során. „Lesz néhány hubunk, az egyik közülük az eddigi legnagyobb lesz. Az embereknek lehetőségük lesz egy sokkal közelibb, személyes betekintésre a kultúrába, és nem főképp a kincsek felől, hanem úgy, hogy emberekkel találkoznak és együtt kell élniük velük,” mondta Jill Murray, a Shadow of the Tomb Raider vezető írója. „Az élő világ miatt a hubnak egy eltérő aspektusa van. Sokkal többel dolgozhatunk, ahogy a játékos játszik és amit elért addig a játék során,” tette hozzá Monnier.

A Shadow of the Tomb Raider szeptember 14-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Az első játékmenet-videót az E3-on láthatjuk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu