Emulátort tartalmaz a Parappa the Rapper remaster!

Lebukott a Sony – a rapperkutya felújítása mögött egy kicsi csalás van.

A GBATemp fórumon a KiiWii névre hallgató felhasználó arról írt, hogy a Parappa the Rapper remaster egy kis buherálás után felfedte a titkát: az nem más, mint a 2007-ben kiadott PSP változat, ami egy emulátoron keresztül fut egy 4K textúra-frissítéssel!

A hackerek (jó… tudjuk, kicsit kilóg az oldal tartalmából, de a Sony trükkjét felfedi!) lecserélték a fileokat, és így képesek voltak más dolgokat is futtatni: a PSP fejlesztőkészlet appján túl a PSP-s Loco Roco, Patapon és Namco Museum is bootolásra képes volt a PlayStation 4-en! Persze az emulátornak vannak korlátai: nem sok címet futtat, és valószínűleg 880 megabyte-os fileméreten felül nem tudja emulálni az adott játékot. (Itt egy kis technikai magyarázat: a PSP által használt UMD lemezformátum 1,8 gigabyte-ot tudott maximum tárolni, ha két rétegű volt – ha nem, akkor 900 megabyte volt a limit.)

Úgyhogy a Sony kicsit trükközik ezekkel a remasterekkel (erre példa lehet a Loco Roco is… ami ugye felbukkant PlayStation 4-en), és nem lenne meglepő, ha a PS2-es címek esetében is valami hasonló állna fenn. Talán ideje lenne a PSP-s címeket értékesíteni a PlayStation 4 számára PlayStation Store-on…

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu