[E3 2018] Cyberpunk 2077: a kétkedőkre reagál a CD Projekt RED [VIDEO]

Bár véget ért már az E3, azért még van egy-két dolog, amit még ki lehet fejteni a rendezvényről.

Igaz, a CD Projekt RED játékáról a hét folyamán többször is írtunk, ez nem a magyar-lengyel barátság miatt volt, hanem azért, mert a CDPR játéka az egyik legvártabb címnek tekinthető, és a fejlesztők renoméja eléggé jó állapotban van, ami csak olaj a hypetűzre.

Az Eurogamernek Patrick Mills, a küldetéstervező elárulta, azért választották a belső nézetet a Cyberpunk 2077-hez, mert így úgy érezhetünk, hogy a karakterünk testébe bújtunk, és így még inkább elmerülhetünk a játék világában mintha a külső nézetet alkalmazták volna a lengyelek (ami a The Witcher esetében volt). „Olyan környezetbeli dolgokat csinálhatunk belső nézettel, amit a külsővel nem tudnánk. Ha más nem is, szerintem az király lesz, ahogy végigsétálsz a városon és felnézel, ami nem tűnik jónak külső nézettel,” tette hozzá Mills. Egy YouTube-os, Angry Joe is interjút készített a CDPR-rel, és ebből azt is megtudtuk, hogy teljes közelharcra számíthatunk: védekezésből nem lesz hiány. Motorok is lesznek (itt az Akirát hozták fel példának), továbbá időjárásbeli komolyságokra is készülhetünk – erre egy példa a savas eső lesz…

A GameInformernek Mills elárult egy két dolgot a játékban levő szexualitásról is – a karakterünk megalkotása során a szexuális beállítottsága is a mi kezünkben van, így a heteroszexuális, leszbikus (ha női karaktert faragunk V-ből) és homoszexuális (ha férfit), vagy biszexuális is lehet hősünk, és ez az NPC-kre is vonatkozik. Akár egyéjszakás kalandot vagy hosszabb távú kapcsolatot is létesíthetünk velük, ami a játék során folytatódhat.

A Kotakunak feltűnt, hogy a Cyberpunk 2077 erősen az RPG-s jegyeket magán viseli úgy, hogy a játékbeli tárgyak és fegyvereknek több gyakorisági szintje lesz, és mindegyik különböző színű lesz. Ezzel pl. mi is valószínűleg a színeket mondjuk majd, nem pedig azt, hogy „legendás” valami, hanem mondjuk „lila”…

A végére pedig egy poénos videó: Tolkfan a YouTube-on fogta a játék trailerét, majd rászerkesztette Ciri hangját. A végeredmény? Parádés!

A Cyberpunk 2077 PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re készül. Megjelenési dátumról még nem tudunk.

Forrás: WCCFTech, VG247VG247VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu