Assassin’s Creed: Odyssey: ideiglenesen kávézót kap Tokióban

Egy rövid ideig a tokiói Shibuyában található Café Bohemia átnevezésre kerül – az Odyssey Cafe név alatt a Ubisoft segítségével egy kis ideig (egészen pontosan szeptember 29-től október 8-ig) kávézót kap az idei Assassin’s Creed.

Moga Mogami, aki Japánban népszerű személynek nevezhető, Kassandrának beöltözve játszott egy küldetést a színpadon, és egy kis ideig egy katona fenekét is megbámulta (elvégre egy hölgyről beszélünk…). Négy különböző étel kerül terítékre 1000-1800 yen közötti áron (ez úgy kb. 2500-4500 forint), de négy alkoholmentes és négy alkoholos koktél is megvásárolható lesz 800-1300 yenért (~2000-3300 forint). Az itt étkezők egy poháralátétet is kapnak a négyből, továbbá kipróbálható a helyszínen az Assassin’s Creed: Odyssey is, és repicuccokra is szert lehet tenni az Odyssey Caféban.

Scott Phillips, a Ubisoft Quebec rendezője a GamesIndustrynak adott interjújában elmondta, hogy az Odyssey az első játék lesz az Assassin’s Creed-sorozatban, amiben nem csak a következő célpontunkról fog szólni minden: „A képesség, hogy emberi interakcióba léphetsz az emberekkel, akik hazudhatnak, vagy nem hiszik el, amit te mondasz – ha ezek nem lennének benne, az emberi élmény egy jelentős része hiányozna. Körülöttünk mindenkivel kapcsolatunk van. Szeretnénk, ha a játék többről szóljon mint a következő célpontunk. A világban levő emberekkel való kapcsolatodról szól, és mivel több emberiség van a játékban, sokkal érdekesebb élmény lesz.”

„Igazán szerettük volna, hogy a döntéseid az emberekkel számítsanak, és ez a barátságon alapuló kapcsolatokra is kiterjed. Igazán számít, hogy kivel beszélsz, és hogy miként reagálnak meghatározott dolgokra. Mindenki eltérő, és amikor sztorikat mesélsz – megpróbálva azt, hogy őszintébb és emberi történetek legyenek – a többi embert is számításba kell venned az írás közben, szóval logikus volt számunkra interakcióba lépni egy romantikus kapcsolattal, aminek a kiválasztott személyeddel értelme van. A döntéseid lényegében szürkék. Csak azért, mert hazudok valakinek, nem jelenti azt, hogy annak negatív következménye lesz. Ha barátságos vagyok, nem biztos, hogy pozitív eredménye lesz. Ez a románcra is kiterjed,” tette hozzá Mel MacCoubrey, az Assassin’s Creed: Odyssey narratív rendezője.

Nem csak férfi és nő nemünk lehet a jövőbeli Assassin’s Creedekben: „Szerintem hiba volna limitálni a játékosainkat, a rajongói bázisunkat. Nem tudom, miért térnénk vissza [a férfi/női megkülönböztetéshez]. Ebbe az irányba kellene tovább haladnunk, hogy több játékost is behozhassunk, hogy ők is élvezhessék az élményt, amit kisajátíthatnak,” tette hozzá Phillips.

Amúgy a Ubisoft megszabadul a Vivenditől – bejelentették még márciusban, hogy el szeretné adni a médiagigász a szintén francia cégben a részesedésüket, így a Vivendi március ötödikére már nem lesz részvényes a Ubisoftban. (Most még 6,7%-uk van, ami kb. fél milliárd eurót ér – ebből 0,9% hétfőtől már nem lesz az övék.) Úgyhogy öt évig nem kell a Ubisoftnak tartania a Vivenditől – addig nem fognak ugyanis részvényeket venni a francia játékcégben.

Az Assassin’s Creed: Odyssey október 5-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: Dualshockers, WCCFTech, PCGamer, GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu