Mark Hamill azt akarta, hogy Boba Fett Luke anyja legyen

MOZIK HÍREK – Ezt egy nagyon régi, eddig csak pletykaszinten pedzegetett sztorit most erősítette meg Mark Hamill Twitteren.

Boba Fett az évek során igazi ikonikus karakterré vált, annak ellenére, hogy a fejvadászt csak nagyon rövid ideig láthattuk a mozivásznon a Birodalom visszavágban és a Jedi visszatérben, mielőtt utóbbi filmben elképesztően idióta módon meg nem halt, amikor a még vak Han Solo belökte véletlenül a sarlac gyomrába.

Ugyanakkor mi lett volna, ha Boba Fettnek sokkal fontosabb szerepe lett volna? Mi lett volna, ha ő lett volna Luke anyja? Pontosan ezt akarta Hamill évekkel korábban.

Vajon miért akart mai szemmel nézve ekkora blődséget a fiatal Hamill. Nos, a magyarázat valahol érthető: a színész egy ugyanolyan nagy fordulatot szeretett volna, mint amekkora a Birodalom visszavágban volt az, hogy Darth Vader Luke apja. És hogy mi lett volna Hamill konkrét ötlete? Azt szerette volna, ha Boba Fett egy kettős ügynök, akiről később derül ki, hogy az anyja. Ez a teória egyébként Tatooine Suns: A Star Wars Podcast nevű Twitter oldalon látott napvilágot, ahol Hamill válaszolt is rá.

„Egyszer, régen javasoltam ezt George-nak, lévén ez lett volna az egyedüli ötlet, amellyel überelhettük volna, hogy Vader az apám. Azt találtam ki, hogy Boba kettős ügynök, aki titokban a lázadóknak dolgozik. Spoiler Alert: nem tetszett neki az ötlet.”

Ez minden bizonnyal az egész franchise-t alapjaiban változtatta volna meg, nem csak Boba Fett tekintetében, de Luke és Leia születése szempontjából is, hiszen a prequel triológia, illetve A Sithek bosszújának egyik legemlékezetesebb momentuma volt Anakin Skywalker és Padme Amidala fellángoló, majd fokozatosan megromló szerelmi kapcsolata, melynek a végén Luke és Leia úgy születnek meg, hogy Padme belehal a szülésbe.

Továbbá nemcsak ez a Anakin-Padme, hanem a Jango és Boba Fett történetszál is mehetett volna a kukába, és a karakter egyébként is elveszítette volna a misztikus jellegét. Még szerencse, hogy Lucas nem hallgatott Hamillra…

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu