Magyarország lesz a Civilization VI. következő kiegészítőjének egyik játszható népe

A vezér pedig egy szívünknek kedves, híres királyunk…

A Civilization VI:: Gathering Storm DLC sokféle újdonsággal rukkol majd elő a játék szerelmeseinek, többek között a rossz időjárás is szerepel majd a játékban, továbbá Magyarország játszható nép lesz. Konkrétan egyébként a magyar vezetővel kampányol a Firaxis, aki nem más, mint Mátyás király, akit nagyon röviden és vázlatosan be is mutat a cikk alján látható videó. Két dolgot emelt csak ki róla ez a rövid videó: egyrészt nagyon sok adót kellett fizetni (ez a mai Magyarországon is ismerős, ugye…) másrészt Igazságos Mátyásnak hívták.

Mátyás király egyedi képessége a „hollókirály”, amelynek révén a speciális egységeink harci és mozgáselőnyt kapnak, továbbá nem kerül pénzbe a speciális egységek fejlesztése sem. Egyébként speciális képességei mellett (melyet a videóban láthattok) megkapja még a különlegesen erős egységet, a „feketesereget” is.

A magyarok népének egyedi képessége a pedig „Duna gyöngye”, amelynek köszönhetően gyorsabban épülnek a folyó másik oldalán lévő épületek, tehát ha például valamilyen boltot húzol fel a folyó másik oldalán, akkor a településed gyorsabban gyarapodik.

Különleges épületünk még a termálfürdő, amelyik geotermikus forrás mellett tudjuk felhúzni. Ez az épület a más civilizációknál található állatkertet cseréli le és például a turizmust is fellendíti. (Látszik, hogy a Firaxis csapat mivel ütheti el az idejét Budapesten, haha…)

A Firaxis szerint emellett mi nagy „barátkozós” nép vagyunk, ami a játék nyelvére úgy fordítódik le, hogy könnyen kötünk szövetségeket. Ennek a „feketeseregből” átváltozott „huszár” egységnél is nagy jelentősége van, ugyanis harc bónuszt kap minden egyes szövetségnél, tehát ha sok ilyen van, akkor a mi huszárjaink igazi terminátorokká válnak a harcmezőn. Ennek a harcvezéreknél is van jelentősége.

Én mindenesetre eddig erre a kiegészítőre vártam, szóval amint kijön a Gathering Storm én is belevetem magam kedvenc magyar királyom, Mátyás király oldalán a Civilization VI-ba!

A kiegészítő egyébként Valentin napján, 2019 február 14-én érkezik majd, szóval lehet rá számítani, hogy a fanatikus Civ rajongók párkapcsolatai nagy veszélyeknek lesznek kitéve…

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu