Menu

Magyarország lesz a Civilization VI. következő kiegészítőjének egyik játszható népe

A vezér pedig egy szívünknek kedves, híres királyunk…

A Civilization VI:: Gathering Storm DLC sokféle újdonsággal rukkol majd elő a játék szerelmeseinek, többek között a rossz időjárás is szerepel majd a játékban, továbbá Magyarország játszható nép lesz. Konkrétan egyébként a magyar vezetővel kampányol a Firaxis, aki nem más, mint Mátyás király, akit nagyon röviden és vázlatosan be is mutat a cikk alján látható videó. Két dolgot emelt csak ki róla ez a rövid videó: egyrészt nagyon sok adót kellett fizetni (ez a mai Magyarországon is ismerős, ugye…) másrészt Igazságos Mátyásnak hívták.

Mátyás király egyedi képessége a „hollókirály”, amelynek révén a speciális egységeink harci és mozgáselőnyt kapnak, továbbá nem kerül pénzbe a speciális egységek fejlesztése sem. Egyébként speciális képességei mellett (melyet a videóban láthattok) megkapja még a különlegesen erős egységet, a „feketesereget” is.

A magyarok népének egyedi képessége a pedig „Duna gyöngye”, amelynek köszönhetően gyorsabban épülnek a folyó másik oldalán lévő épületek, tehát ha például valamilyen boltot húzol fel a folyó másik oldalán, akkor a településed gyorsabban gyarapodik.

Különleges épületünk még a termálfürdő, amelyik geotermikus forrás mellett tudjuk felhúzni. Ez az épület a más civilizációknál található állatkertet cseréli le és például a turizmust is fellendíti. (Látszik, hogy a Firaxis csapat mivel ütheti el az idejét Budapesten, haha…)

A Firaxis szerint emellett mi nagy „barátkozós” nép vagyunk, ami a játék nyelvére úgy fordítódik le, hogy könnyen kötünk szövetségeket. Ennek a „feketeseregből” átváltozott „huszár” egységnél is nagy jelentősége van, ugyanis harc bónuszt kap minden egyes szövetségnél, tehát ha sok ilyen van, akkor a mi huszárjaink igazi terminátorokká válnak a harcmezőn. Ennek a harcvezéreknél is van jelentősége.

Én mindenesetre eddig erre a kiegészítőre vártam, szóval amint kijön a Gathering Storm én is belevetem magam kedvenc magyar királyom, Mátyás király oldalán a Civilization VI-ba!

A kiegészítő egyébként Valentin napján, 2019 február 14-én érkezik majd, szóval lehet rá számítani, hogy a fanatikus Civ rajongók párkapcsolatai nagy veszélyeknek lesznek kitéve…

Forrás: PC Gamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu