Dead Island 2: hihetetlen okokból kritizálják a Steamen! [VIDEO]

A játék letöltötte az egy éven át tartó Epic Games Store-exkluzivitásos időszakát, így átvándorolt a Valve digitális felületére is, de a közönség nem fogadta kitörő örömmel a Dead Island 2 Steam verzióját (amit jelenleg 30 euróért, 12 ezer forintért lehet megvásárolni; az akció április 29-éig tart).

 

A Dead Island 2 egy olyan játék volt, amit sok ideig vaporware-nek, azaz olyan terméknek tekintettünk, ami sosem fog megjelenni. Végül az Embracer Group (ami a minap közölte, hogy három részre fog bomlani, és erről szó volt a hírekben) eljuttatta a célvonalig. Kritikailag nem kapott hatalmas pontszámokat, de a játékosok jól fogadták, mert a Deep Silver „legnagyobb megjelenését” produkálta a rajt utáni hétvégén összeszedett több mint 1 millió eladással még az Epic Games Store-exkluzivitás elenére is.

 

 

A Steamen viszont nem valami pozitív az összkép. Az indok furcsa: az Epic Online Services miatt van ez. Ez egy ingyenes SDK (szoftveres fejlesztőkészlet), ami több, a többjátékos játékmenet számára szükséges funkciót biztosít. Matchmaking, hangos kommunikáció, barátlista, ranglétrák, ilyesmi, engine-től és platformtól függetlenül. Mivel a Dead Island 2 is valamelyest közösségi játék, érthető, ha ez is igénybe veszi. A SteamDB-n rá is nézhetünk, hogy sokan vetik be (PUBG, Rust, Warframe, Elden Ring, Rocket League, Palworld, TESO, Mount and Blade 2, Sea of Thieves, Payday 2, Hades…).

A Steam felhasználóinak az Epic Games bárminemű jelenléte a probléma. Az persze már bonyolítana az ügyön, ha egy olyan játékról lenne szó, ami az Unreal Engine-t használja. Megsúgjuk: a Dead Island 2 is ilyen (UE4-et alkalmaz). A Plaion (a Deep Silver anyavállalata) egyik fejlesztője azt írta a Steamen, hogy ha egyedül, vagy más Steam-felhasználókkal játszanánk, akkor nincs szükség az Epic Games Launcherre, viszont ha a velük való cross-play fontos lenne számunkra, akkor erre szükség van, hogy a barátlisták szinkronizálása megtörténjen.

 

 

Néha túlzásba viszik a felhasználók a kritikát.

Forrás: PCGamer, SteamDB, Steam

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu